avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Iarasi nu sunt multumit de o opinie a lu' Udroiu. :D

Daca nu se respecta regula de la art. 150 C.p.p. cu privire la audierea inculpatului de catre procuror si judecator, atunci avem nulitate absoluta pe motiv de sesizare nelegala a instantei cu nerespectarea dreptului la aparare (asa argumenteaza Udroiu).

Daca nu se respecta ultimul cuvant al inculpatului ai doar nulitate relativa conform domniei sale deoarece nu ne inscriem in niciun caz de la art. 197 alin. 2.

Mie mi se par discrepante inacceptabile intre argumentatii... CA SA NU MAI ZIC ca am gasit pe net, la prima cautare, decizii de curte de apel care spunea clar ca lipsa ultimului cuvant al inculpatului => nul absoluta 197 alin. 2.
@isis23.

Pot sa-ti dau un exemplu bun din Sergiu Bogdan, care are o imaginatie f.f. bogata in ceea ce priveste infr. de perversiune sexuala.

Ar putea fi bilaterala si chiar cu penetrare (incalcand definitia ICCJ care atesta 2 cerinte : penetrare si lipsa posibilitate naturala de orgasm) atunci cand sotul isi convinge sotia sa faca sex cu cainele si chiar el participa in vreun mod la "bestialitate"....

Asta spune in tratat, deci nu va luati de mine... =D>
alexandra grecu a scris:

ai vazut in vreun proces penal societatea participand ca parte vatamata? in acest sens trebuie inteleasa intrebarea

Normal. :)
Intr-un proces de prostitutie, interesele subiectului pasiv, a societatii sunt aparate de procuror prin exercitarea actiunii penale si tragerea la raspundere a infractorului.
Vrei sa spui ca exista vreo infractiune care sa nu apere vreo valoare sociala?

Intrebarea nu trebuie intelesa intr-un sens sau altul.
Trebuia sa o puna asa cum trebuie.
Exista subiect pasiv special si subiect pasiv general.
Cel special poate lipsi. Dar cel general niciodata.
Parerea mea.
isis23 a scris:

Sa imi explice cineva , cum este infractiune bilaterala perversiunea sexuala cand este savarsita , nu cu o persoana , ci cu animal sau cu un cadavru ?
Anybody ????:D

cu privire la ultima parte a intrebarii - perversiunea asupra unui cadavru cred ca e 319 cp- profanare de morminte ;- ciudata incadrarea dar nu exista alt text de lege
Patrick_ a scris:

alexandra grecu a scris:

ai vazut in vreun proces penal societatea participand ca parte vatamata? in acest sens trebuie inteleasa intrebarea

Normal. :)
Intr-un proces de prostitutie, interesele subiectului pasiv, a societatii sunt aparate de procuror prin exercitarea actiunii penale si tragerea la raspundere a infractorului.
Vrei sa spui ca exista vreo infractiune care sa nu apere vreo valoare sociala?

Intrebarea nu trebuie intelesa intr-un sens sau altul.
Trebuia sa o puna asa cum trebuie.
Exista subiect pasiv special si subiect pasiv general.
Cel special poate lipsi. Dar cel general niciodata.
Parerea mea.

ai punctat f. bine : infractiunile au un subiect pasiv general - societatea si un subiect pasiv concret ; sensul uzual al termenului are in vedere subiectul pasiv concret,special

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)