avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Avem 3 momente:

inregistrarea dosarului, expirarea arestarii preventive si termenul de judecata.
Fata de care se calculeaza cel de 48 de ore?

Daca dela inregistrarea dosarului si pana la expirarea arestarii preventive sunt maimult de 48 de ore (de exemplu mai sunt 15 zile), ce reprezinta acel termen de 48 de ore? Art 300^1 spune clar ca verificarea starii de arest se face inainte de expirarea perioadei de arest.

Nu am inteles niciodata ce este cu aceste 48 de ore. :(
Am o intrebare. Cum procedati cu repetarea materiei, ca, de exemplu, ieri dupa masa m-am pus sa repet actiunea penala si civila si competenta din procedura penala si am facut o criza de nervi, ca parca am avut impresia ca nu mai stiu nimic. Ce sa mai spun atunci, sa zicem pe 15 august, cand ar trebui sa repet toata materia. Tare am frica sa nu mai un ghiveci total. Este careva pe aici care are acelasi sentiment cu mine?. Salut.
Patrick_ a scris:

Avem 3 momente:

inregistrarea dosarului, expirarea arestarii preventive si termenul de judecata.
Fata de care se calculeaza cel de 48 de ore?

Daca dela inregistrarea dosarului si pana la expirarea arestarii preventive sunt maimult de 48 de ore (de exemplu mai sunt 15 zile), ce reprezinta acel termen de 48 de ore? Art 300^1 spune clar ca verificarea starii de arest se face inainte de expirarea perioadei de arest.

Nu am inteles niciodata ce este cu aceste 48 de ore. :(

eu inteleg ca de la inregistrarea dosarului se socotesc cele 48 h

pt Catalinpitiuc : toti suntem in aceeasi barca :D traim aceeasi drama... .Intamplator si eu am repetat ieri exact aceleasi subiecte .
Deci tu spui ca de la inregistrarea dosarului, inculpatul arestat trebuie sa primeasca citatia pentru termenul de judecata in max 48 de ore?

In acest caz, de ce mai intra in discutie art 300^1 care nu are legatura cu termenul de judecata?

De fapt cum se interpreteaza "potrivit art 300^1" din expresia "a primirea dosarului fixeaza un termen care, potrivit art. 300^1, nu poate fi mai mare de 48 de ore", cand in art 300^1 nu este vorba deloc de vreun termen de 48 de ore? :(
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Da , si eu ti-am spus la fel ,48 de ore curg de la data inregistrarii dosarului la instanta . Potrivit art,300.1 se refera la faptul ca dupa inregistrare si fixarea termenului ( in 48 h ) se trece la derularea procedurii de la art.300.1 ,

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)