Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Dupa inchiderea dezbaterilor:
a) instanta poate cere partilor si procurorului depunerea de concluzii scrise
b) partile pot depune concluzii scrise chiar daca instanta nu cere aceasta
c) doar procurorul poate depune concluzii scrise daca inatanta nu o cere
raspunsul corect este b)
Motivarea mea , este ca instanta dispune mentinerea pentru ca se pronunta prin hotarare de desesizare ( la fel ca in cazul sentintei in prima instanta si care este executorie indiferent daca se promoveaza recurs )
Cat priveste durata de 30 zile am gasit un RIL LXV(65)2007 care spune " in situatia restituirii cauzei la procuror , durata maxima a arestarii preventive nu poate depasi 180 zile , calculata prin aditionarea tuturor perioadelor anterioare trimiterii in judecata , din cursul urmaririi penale si ulterioare restituirii cauzei la procuror " Ori in grila aveam deja 60 zile in cursul urmarii penale , perioada de arest preventiv in cursul judecatii pana la restituire nu depasea 60 zile , prin urmare instanta nu putea dispune decat 30 zile maximul pe care il poate dispune , si oricum nu depasea durata de 180 de zile.
Parerea mea ...
Art. 313 Masuri premergatoare
Alin 4 - In cauzele in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, judecatorul prevazut in alin. 2, la primirea dosarului fixeaza un termen care, potrivit art. 300^1 (mentinerea starii de arest la primirea dosarului), nu poate fi mai mare de 48 de ore, inauntrul caruia se comunica citatia impreuna cu o copie a actului de sesizare a instantei.
Care este corelatia intre acest termen de 48 de ore cu termenul de judecata si cu termenul la care se face verificarea starii de arest dupa primirea dosarului de catre instanta?