avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Cred ca ar trebui sa citim articolul in intregime:

Art. 418
Instanţa de executare

Hotărârea instanţei penale, rămasă definitivă la prima instanţă de judecată, la instanţa de apel sau la instanţa de recurs, se pune în executare de către prima instanţă de judecată.

Hotărârile pronunţate în primă instanţă de către Curtea Supremă de Justiţie se pun în executare, după caz, de Tribunalul Municipiului Bucureşti sau de tribunalul militar teritorial cu sediul în Bucureşti.

Când hotărârea rămâne definitivă în faţa instanţei ierarhic superioare, aceasta trimite instanţei de executare un extras din acea hotărâre, cu datele necesare punerii în executare, în ziua pronunţării hotărârii de către instanţa ierarhic superioară.

Dispoziţiile alineatelor precedente sunt aplicabile şi în cazul hotărârilor nedefinitive, dar executorii, cu excepţia celor privind măsurile preventive care se pun în executare de instanţa care le-a dispus.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Pai asa cum ai spus tu Sim ....exista in continutul hotararii date in apel si dispozitii executorii,,,,desi si acelea raman definitive dupa pronuntarea recursului impotriva masurii .....de exemplu arestarea preventiva....nu stiu cred totusi ca se iau in considerare hotararile date in ultima instanta cand raman definitive.
Eu spuneam ca atunci "cand hotararea ramane definitiva in fata instantei ierarhic superioare", aceasta nu ramane neaparat definitiva "in ziua pronuntarii hotararii"
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Eu spuneam ca atunci "cand hotararea ramane definitiva in fata instantei ierarhic superioare", aceasta nu ramane neaparat definitiva "in ziua pronuntarii hotararii"

Da Patrik, eu am inteles ce ai spus. Udroiu nu lamureste, mai mult la hot ramase definitive la inst de apel spune acelasi lucru, adica in cz hot care raman definitive la ac. instanta se trimite un extras in ziua pronuntarii hot., ori nu cred ca exista vreun caz in care hot pronuntata in apel sa fie def la data pronuntarii.
Sustin ceea ce zice m13d, adica se trimite extras in ziua pronuntarii hot in apel sau recurs, adica la o instanta superioara, in orice situatie, ch dc nu a ramas def la data pronuntarii, pt ca acete hot pot cuprinde si dispozitii executorii.
Am dat un exemplu gresit se pare cu masurile preventive.
sim05, utilizator
Daca e asa inseamna ca ar trebui sa trimita si la data ramanerii definitive.

Altfel de unde stie instanta de executare sa puna in executare acea hot definitiva care ramane definitiva la instanta superioara? #-o

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)