avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Se trimite numai cand ramane definitiva in fata instantei ierarhic superioare la pronuntare, in cazul in care se declara apel sau recurs ce rost ar avea sa le trimita, in aceste cazuri se trimit de instanta in fata careia au ramas definitive.
Eu cel putin asa inteleg.
Hai sa venim cu un exemplu.
Se da hot de condamnare la 5 ani inchisoare in prima instanta la judecatorie se apeleaza la tribunal, tribunalul da hot. de 3 ani inchisoare se ataca cu recurs la CA, si aceasta mentine hot de 3ani a tribunalului.
Ce rost avea tribunalul sa trimita inaintea expirarii tr. de apel punerea in executare?
Insa CA va trimite hot. caci aceasta este definitiva si executorie.
Daca gresesc corectati-ma eu inca nu am trecut prin procedura.
m13d a scris:

Se trimite numai cand ramane definitiva in fata instantei ierarhic superioare la pronuntare, in cazul in care se declara apel sau recurs ce rost ar avea sa le trimita, in aceste cazuri se trimit de instanta in fata careia au ramas definitive.
Eu cel putin asa inteleg.
Hai sa venim cu un exemplu.
Se da hot de condamnare la 5 ani inchisoare in prima instanta la judecatorie se apeleaza la tribunal, tribunalul da hot. de 3 ani inchisoare se ataca cu recurs la CA, si aceasta mentine hot de 3ani a tribunalului.
Ce rost avea tribunalul sa trimita inaintea expirarii tr. de apel punerea in executare?
Insa CA va trimite hot. caci aceasta este definitiva si executorie.
Daca gresesc corectati-ma eu inca nu am trecut prin procedura.

Eu cred ca ai dreptate.
Trebuie sa facem distinctie intre ramanerea def a hotararii instantei de apel si ramanerea definitiva a unei hotarari in fata instantei de apel.
Imi dati si mie un ex de hotarare care ramane def in fata inst de apel? ( la inst de recurs mi-e clar)

Am gasit eu un ex.: la data retragerii apelului, dc a intervenit dupa expirarea termenului de apel.

Nu inteleg de ce cateodata ma complic la lucruri care ar tb sa fie simple pt mine!
(Poate pt ca citesc franturi si trag concluzii pripite.)

Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2011
sim05, utilizator
INTREBARE:
Am inteles eu bine:

Plata nedatorata – actiunea de recuperare a platii se numeste = act in repetitiune = se prescrie in 3 ani
Imbogatirea fara j cauza – actiunea in justitie se numeste = act de restituire = se prescrie in 3 ani.

???

Multumesc
Eu cred ca ai inteles bine. Asa stiu si eu.
Multumesc, Patrik.
Ma gandeam la termenele de prescriptie...

Spor la citit la toti!!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)