Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment?
Stiu ca sunt motive reale, pentru a scade nota la purtare unui copil.
Problema era de procedura si de modalitatea de a contesta aceasta decizie, pe motive de procedura..., daca este sau nu castig de cauza pentru asa ceva.
Copilul a inteles greseala, este fff afectat de asa ceva, dar consider, totusi, ca o actiune de acest gen, de contestare, va duce spre ceva bun.
As putea sau nu sa fac asa ceva?
Multumesc mult!
Daca sunt motive reale iar copilul a inteles, atunci trebuie lasata cum a cazut, iar eforturile dvs ar trebui canalizate spre prevenirea altor asemenea motive reale pe viitor. Nota la purtare are aceeasi pondere in media generala ca si obiectele de studiu, deci poate fi "reparata" prin studiu mai intens, daca copilul vrea s-o repare.
Daca insa incercati o abordare litigioasa (si, eventual, invingeti sistemul), copilul va invata ca:
1) e ok sa faca prostii ca nu vor fi consecinte;
2) chiar daca sunt consecinte, tata e acolo sa le stearga.
Nu cred ca va doriti sa deveniti maturatorul problemelor copilului dvs. Acum sunt probleme minore, dar vor creste deodata cu copilul, daca nu-l invatati sa-si asume responsabilitatea faptelor lui.
Parerea mea,este sa nu interveniti,ci sa aveti o discutie in comun cu copilul si cu fatorii responsabili din scoala.
Pana la urma minorul trebuie sa cunoasca bine ce este si ce nu este permis la varsta lui si in scoala.
Contestarea notei ar fi un pas gresit din punct de vedere psihologic,astfel cum vi s-a explicat mai sus.
Totusi, trebuie sa tinem cont ca un bun parinte nu-si va lasa copilul de 11 ani sa ia 8 la Purtare. E mai usor de vorbit la altii. Nu e ca si cum ar pierde un examen la Matematica. Cred ca la varsta respectiva, copilul devine mai responsabil daca este salvat in ultimul moment. E doar o parere, dar e periculos pentru el sa inceapa a Va cu nota scazuta la purtare.
Recomandarea mea este sa faceti totusi tot posibilul, implicandu-l si pe el. Vorba buna si insistenta cu profesorii va pot ajuta. E vorba de interesul copilului in primul rand.
[EDITAT]
Cu toate acestea, e bine sa stiti ca derajatul orelor este o problema de comportament a copilului, [EDITAT], insa este grav . Apreciati faptul ca parintii celorlalti elevi din clasa s-ar fi putut sa se planga de acest lucru. Trebuia sa stiti de la sedintele cu parintii, daca ati participat,[EDITAT]!
In ce priveste oportunitatea sanctiunii, ea este admisa de la clasa I, iar dv. trebuie sa fi fost informati inca din timpul semestrului, verbal, de catre diriginte. Pentru el era bine sa va puna sa semnati pv-ul de consiliere [EDITAT].
Notele scazute la purtare de la 7 in jos se comunica parintilor in scris, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire.
Sigur, puteti contesta, dar exista procesele - verbale de sedinte cu parintii [EDITAT], procesele - verbale de serviciu pe scoala in care sunt consemnate, zilnic, abaterile disciplinare ale elevilor, procesele-verbale de la comisiile metodice sau consilii profesorale, acte care atesta preocuparea dv. pentru educatia copilului.
Alocatia se diminueaza pana la retine pentru absente. Scaderea notei la purtare pentru indisciplina nu atrage dupa sine diminuarea sau suspendarea alocatiei.
[Nota admin: va rog sa va abtineti de la a face judecati asupra unor persoane pe care nu le cunoasteti catusi de putin, si sa raspundeti exclusiv la intrebare. Multumesc]