eumarian a scris:
E complet deplasat sa-i spui unui parinte al unui copil de 11 ani ca acesta va ajunge sa sparga banii in baruri si sa se bucure cand ii mor rudele. [...]
Mi se pare complet hilar ca pe Forum toti au dreptul la "minimizarea consecintelor faptelor comise", cu exceptia copiilor de 11 ani. S-a dat lumea peste cap?
N-as fi vrut sa intervin, dar mesajele sterse/editate si rezumatul perfect din citatul de mai sus sunt putin prea mult. Doamnelor, domnilor, de ce ne grabim sa aruncam cu piatra si sa ii judecam pe altii, mai ales cand nu stim nimic despre acesti "altii"? De unde "stim" unde au fost si ce au facut, de unde "stim" ce o sa ajunga?
In discutie era un singur aspect: daca se poate contesta o nota de la scoala, lucru care cred ca intereseaza pe mult mai multa lume decat credeti, si recunosc ca eu sunt una dintre cei interesati din foarte multe motive. Ca e la purtare sau nu, poate ca e mai putin relevant.
S-a pus in discutie si aspectul educational (de ce s-a ajuns acolo), si cel moral (daca e bine sau nu sa conteste). Sub primul nu avem niciunii niciun drept sa ne pronuntam, nici nu vreau sa spun mai mult de atat, iar sub cel de-al doilea - de ce nu? In fond, cand contesti trebuie sa si dovedesti de ce sustii ca nu e corect ce s-a intamplat. Daca chiar se poate dovedi asta, unde ar fi un comportament partinitor sau nepotrivit?!
Prin urmare, haideti sa lasam deoparte aspectele care nu ne privesc, pe care nu le cunoastem si asupra carora nu ne putem pronunta. Aveti cu totii promisiunea mea ca voi sterge/edita orice mesaj viitor care nu se refera la
posibilitatea contestarii notei.