avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota purtare elev.
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota purtare elev.

Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:18, 27 Februarie 2011
Pentru cei care si-au uitat copilaria proprie, deschideti Amintiri din copilarie a lui Creanga. Puteti vedea acolo omorarea mustelor cu ceaslovul si aventurile cu Smarandita popii. E complet deplasat sa-i spui unui parinte al unui copil de 11 ani ca acesta va ajunge sa sparga banii in baruri si sa se bucure cand ii mor rudele :stunned: .

@paulionstoica
Eu va recomand sa va ganditi la interesul superior al copilului, caruia ii pare rau de faptele comise si care oricum a facut ce fac toti baietii de 11 ani. Cu vorba buna, flori si insistenta, poate convingeti profesorii sa schimbe nota. Daca nu ar fi iubit copiii si nazbatiile lor, s-ar fi facut gardieni la puscarie, nu profesori la scoala.

Adaugire:
Mi se pare complet hilar ca pe Forum toti au dreptul la "minimizarea consecintelor faptelor comise", cu exceptia copiilor de 11 ani. S-a dat lumea peste cap?
:foottap:
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:
E complet deplasat sa-i spui unui parinte al unui copil de 11 ani ca acesta va ajunge sa sparga banii in baruri si sa se bucure cand ii mor rudele. [...]

Mi se pare complet hilar ca pe Forum toti au dreptul la "minimizarea consecintelor faptelor comise", cu exceptia copiilor de 11 ani. S-a dat lumea peste cap?

N-as fi vrut sa intervin, dar mesajele sterse/editate si rezumatul perfect din citatul de mai sus sunt putin prea mult. Doamnelor, domnilor, de ce ne grabim sa aruncam cu piatra si sa ii judecam pe altii, mai ales cand nu stim nimic despre acesti "altii"? De unde "stim" unde au fost si ce au facut, de unde "stim" ce o sa ajunga?
In discutie era un singur aspect: daca se poate contesta o nota de la scoala, lucru care cred ca intereseaza pe mult mai multa lume decat credeti, si recunosc ca eu sunt una dintre cei interesati din foarte multe motive. Ca e la purtare sau nu, poate ca e mai putin relevant.
S-a pus in discutie si aspectul educational (de ce s-a ajuns acolo), si cel moral (daca e bine sau nu sa conteste). Sub primul nu avem niciunii niciun drept sa ne pronuntam, nici nu vreau sa spun mai mult de atat, iar sub cel de-al doilea - de ce nu? In fond, cand contesti trebuie sa si dovedesti de ce sustii ca nu e corect ce s-a intamplat. Daca chiar se poate dovedi asta, unde ar fi un comportament partinitor sau nepotrivit?!
Prin urmare, haideti sa lasam deoparte aspectele care nu ne privesc, pe care nu le cunoastem si asupra carora nu ne putem pronunta. Aveti cu totii promisiunea mea ca voi sterge/edita orice mesaj viitor care nu se refera la posibilitatea contestarii notei.
@eumarian: Eu nu cunosc cazul, asa ca nu-mi permit sa apreciez (asa, ca dvs) ca copilul "a facut ce fac toti baietii de 11 ani". Stiu insa ca nota la purtare nu se scade cu una, cu doua, si ca 90% dintre copii au nota 10 la purtare. De asemenea, insusi paulionstoica a spus ca "sunt motive reale", si ca-l intereseaza daca poate anula scaderea notei pe motiv de viciu de procedura, nu pe motiv de nedreptate!

In ceea ce priveste "schimbarea notei cu vorba buna" sunt de parere ca ar fi o greseala, pentru ca ar insemna ca ceea ce a facut copilul, desi suficient de grav incat sa determine sanctionarea prin scaderea notei la purtare, nu a depasit limita la care "lasa ca pupa tata si trece". Iar asta poate fi periculos pentru dezvoltarea psihica a copilului, pentru ca nu e clar care e acea limita?

In ceea ce priveste "minimizarea consecintelor faptelor comise", copilul are puterea de a-si corecta singur media generala prin mai multa munca. In fond, e o singura nota la purtare si aproape 10 materii, cu aceeasi pondere, dupa cum am mai spus deja! La varsta de 11 ani este deja suficient de mare sa inteleaga ca parintii nu-l pot apara de toate boacanele, si ca boacanele se pot "minimiza" prin efort propriu.
@owlman.
:) V-ati dat singur raspunsul. Din moment ce 90% din copii au nota 10 la purtare, e extrem de normal si sanatos sa nu doresti ca copilul tau sa fie in ultimii 10%, in timp ce aici lumea il sfatuia pe parinte sa indure. Tocmai pentru ca nu stim cazul, trebuie sa ajutam pe cine ne cere ajutorul.

Nu o sa comentez cum pot fi pedepsele bune pentru dezvoltarea psihica a cuiva... (evident nu pot fi). E ridicol sa repet asta, dar la 11 ani meriti o a doua sansa!
Orice profesor demn de acest nume ii va acorda aceasta sansa, daca isi corecteaza comportamentul.
owlman a scris:
Stiu insa ca nota la purtare nu se scade cu una, cu doua

Ma indoiesc ca stiti asta, pentru ca eu stiu ca nu e tocmai asa. Suna aiurea, nu? Dar pana una alta, eu am fost personal in situatia in care sa mi se scada nota la purtare pentru ca asa a considerat o singura persoana ca ar trebui, pentru niste motive care nu aveau vreo legatura cu purtarea. Repet ceea ce am spus mai sus: nu mai generalizati si nu mai trageti concluzii fara legatura cu intrebarea.

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)