avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota purtare elev.
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota purtare elev.

Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:18, 27 Februarie 2011
Da, cam asta ar fi si problema care a dus la deschiderea acestui subiect aici...
Din acest motiv intrebam daca se poate contesta, dar numai si numai legal...Atat...
Multumesc...
r.gabi a scris:
La anumite materii,se poate contesta nota,dispunandu-se eventual reaprecierea profesorului printr-o reexaminare sau printr-o noua examinare a elevului.
In cazul notei la purtare,ma intreb, care ar fi justificarea legala a schimbarii notei ?

Singurul motiv, in opinia mea, este acela ca nota acordata nu corespunde gravitatii faptelor. Asta inseamna fie ca nu s-a intamplat nimic, deci nu trebuia scazut deloc, fie ca scaderea nu este proportionala (de ex. s-a dat 7 pentru un aspect minor, care ar fi justificat un 9). Este subiectiv, e drept, dar nu mai rau ca atunci cand incerci sa contesti o nota luata in urma examinarii orale.
Sunt de acord cu dvs,dar intrebarea,probabil retorica, este care ar putea fi modalitatile de a reconsidera nota.
Doar daca ,aici cred ca nu stiu prea bine,Consiliul Profesoral ar putea fi convocat pentru vreun motiv legal sa aprecieze asupra primei notari,sa reevalueze purtarea elevului.
Mie mi s-a parut ca pincipalele motive ar fi comportarea minorului la ore(deranjanta) si aducerea acelor reviste pentru persoane mature,dar este tot atata de posibil ca sa fi fost si alte mici abateri ale elevului,pe care profesorii le-au adunat in timp
Din punct de vedere legal, nu este infractiune ca profesorul sa se razgandeasca. Fals este ceea ce nu corespunde adevarului, nu atunci cand autorul si-a schimbat opinia. Secundar, nimeni nefiind lezat, nu are pericolul social al unei infractiuni.

Din punct de vedere birotic, presupun ca puteti vedea procedura ca ... similara corecturii erorii materiale.

Daca dl paulionstoica crede ca exista vreo procedura de contestare a notei in justitie, legea nu prevede asa ceva (si e foarte bine ca nu o face). Profesorii au o larga marja de apreciere pe care o pot folosi, in interesul educatiei copiilor... A-l ruga sa reexamineze situatia este o cerere facuta in interesul copilului, pe care o poate aproba sau nu.
Eu sunt de parere ca in invatamant (si nu numai) sunt multi chemati, dar putini alesi.
Dar daca chiar profesoara si-a exprimat in mod stupid regretul ( mie mi se pare incoerenta ! )? atunci nu te simti incurajat sa contesti nota la purtare ? Mai ales cand alti elevi cu comportament asemanator au nota 10 ? Si... v-ati gandit cum se simte acel copil care se uita la parintele lui care sta cu mainile in san in situatia asta? Ar trebui sa fie cunoscut faptul ca problema ''neastamparului la scoala'' este chiar prea larg raspandita, si in mod ''inexplicabil'' unii profesori au aceasta problema cu toate clasele, in timp ce alti profesori nu au dificultati in sustinerea orelor. Poate ca si profesorii ar trebui sa fie sanctionati cand nu sunt in stare sa-si tina ora: .La noi in scoala chiar avem doua profesoare la care toate clasele fac galagie, rad, glumesc, samd. Din pacate , noi parintii nu putem sa mergem si sa le ''ajutam'' :O sa-si tina orele. Eu voi contesta nota la purtare la inspectorat. Nu stiu cum este in alte scoli, dar aici sunt cateva nereguli, si nu pot lasa lucrurile asa. Imi doresc pentru copii sa traiasca intr-o lume mai dreapta decat avem in prezent.Adica , la comportament identic, pedeapsa identica. Sau cer prea mult? :">

Ganduri bune tuturor !

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)