avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Nota purtare elev.
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Nota purtare elev.

Se poate scadea nota la purtare unui elev de clasa a-V-a, fara a se instiinta in scris parintii acestuia, inainte de a se trece direct la acest eveniment?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:18, 27 Februarie 2011
Pentru comportamentul corect in viitor, va avea o alta nota la purtare pentru respectiva unitate de timp. Ceea ce ma surprinde este faptul ca insistati sa se modifice documentele scolare, semnate de intregul consiliu profesoral, pentru ce?
Daca d-na administrator crede ca nu ai dreptul de a explica alternativele si cauzele unei situatii, e ok! Nu mai postam.
Minimizarea efectelor se refera la efectele faptelor trecute (si infractorul stie ca ar putea fi corect dupa ce executa pedepsa maxima, doar ca nu vrea maximul de pedeapsa)...

1. Avem niste fapte: bataie cu bulgari + deranj ore + reviste semi deocheate.
2. Aceste fapte sunt totusi normale varstei, prin urmare nu este vorba neaparat de un comportament anti-social care sa trebuiasca reprimat.
3. Avem sanctiuni posibile: avertismentul, scaderea notei, diligente suplimentare din partea elevului, precum si combinatiile acestora.
4. Avem efecte asupra copilului ale sanctiunilor: in general scaderea notei la purtare este un rau, nu este ca o tema suplimentara care nu poate face decat bine. Nota la purtare semnifica pe de-o parte excluziunea si este pe de alta parte ireparabila.
5. In concluzie: trebuie sa evitam pe cat posibil scaderea notei. De asta spun ca e mai usor sa accepti scaderea notei pe copiii altora...

Doar n-o sa fetisizam documentele semnate de consiliul profesoral (cum si in justitie exista cai de atac). Chiar nu stiti cazuri de modificare?:) Nu vad gravitatea daca parintele isi educa singur puslamaua si i se pune la loc nota 10. Chiar daca nu reuseste, dar este normal ca parinte sa incerce.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2011
eumarian, utilizator
elena138 a scris:
Ceea ce ma surprinde este faptul ca insistati sa se modifice documentele scolare, semnate de intregul consiliu profesoral, pentru ce?
Daca d-na administrator crede ca nu ai dreptul de a explica alternativele si cauzele unei situatii, e ok! Nu mai postam.

Nu cred ca am vorbit in alta limba. Problema pusa in discutie este simpla: daca se poate contesta o nota (evident, deja inregistrata) si cum. Nu cauze (presupuse de dvs pe principiul ca "stiti") si nu alternative (la fel, banuite de dvs pe baza primelor presupuneri).
Va multumesc mult pentru sprijin si intelegere...
Eu asta doream sa aflu...Daca se poate contesta sau nu asemenea nota, nici-decum alte aspecte sau pareri paralele cu subiectul pe care l-am deschis.
Inca odata va multumesc mult!
Eu cred ca nota este deja scrisa in catalog si ma intreb in situatia in care aceasta ar fi schimbata ,intr-un fel sau altul,daca persoana care o schimba-probabil dirigintele-nu ar fi in postura de a comite niste infractiuni,chiar daca unii considera,am citit in alte postari,catalogul ca nefiind un act oficial.
La anumite materii,se poate contesta nota,dispunandu-se eventual reaprecierea profesorului printr-o reexaminare sau printr-o noua examinare a elevului.
In cazul notei la purtare,ma intreb, care ar fi justificarea legala a schimbarii notei ?

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)
Contestarea sanctiunii disciplinare de scaderea notei la purtare STAN MIHAELA STAN MIHAELA Fiicei mele, eleva in clasa a XI -a i s-a scazut nota la purtare pana la 7, se sem.II abuziv. Eu ca parinte nu am fost notificata in scris , conform OM. ... (vezi toată discuția)
Nota la purtare scazuta pe nedrept crisant crisant Am un baiat in clasa a7a. I s-a scazut nota la purtare la 6 , fara sa fiu informata si fara sa ii treaca mediile in carnet. Nots a fist scazuta fara a face ... (vezi toată discuția)