avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcarea bicicletelor in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcarea bicicletelor in scara blocului

Buna ziua!

Dupa o discutie apriga cu un vecin, m-am gindit sa intreb:
Am dreptul sa imi tin bicicleta in scara blocului? :-/
Mentionez ca nu impiedica nici o cale de acces, fiind legat de balustrada.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 11:53, 28 Aprilie 2008
Asociatia de proprietari ar trebui sa adopte un regulament prin care este interzisa parcare motocicletelor, scuterelor, bicicletelor in spatiile destinate uzului comun al proprietarilor si sa-l aducla cunostiinta acestora. Numai dupa efectuarea acestui pas, poate asociaia interzice un astfel de comportament.
Altfel, nu exista text legal...
Aveti dreptate, traiasca democratia!!! Voi vorbi cu presedintele scarii sa vad care este procedura. Pacat ca locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, intr-unul de 4 ar fi fost mai rapid sa trec pe la oameni.
Hmmm, poate ar trebui sa ma mut prima data :D
Alexandru Radu Popescu a scris:

Asociatia de proprietari ar trebui sa adopte un regulament prin care este interzisa parcare motocicletelor, scuterelor, bicicletelor in spatiile destinate uzului comun al proprietarilor si sa-l aducla cunostiinta acestora. Numai dupa efectuarea acestui pas, poate asociaia interzice un astfel de comportament.
Altfel, nu exista text legal...


Eu inteleg ce spuneti, ceea ce nu este interzis se poate, dar inteleg si perspectiva dora3mira-ei, nu neaparat ce nu este interzis este bun/etic fata de ceilalti.
Avind in vedere ca legal eu am dreptul sa imi tin bicicleta, vecinul ar trebui sa fie cel care merge la presedinte si organizeaza o alegere pro/contra biciclete in scara.
Fiind in cunostinta de cauza, nu ma pot astepta la asa ceva, eventual la roti dezumflate si certuri.
Practic am trei optiuni:
1. Nu imi tin bicicleta in scara blocului, o duc prin toata casa, si daca ploua afara injur daca murdaresc locuinta.
2. Scot la imprimanta un text prin cara aduc la cunostinta vecinului, ca legal vorbind am dreptul sa tin acolo bicilete.
3. Intreb 44 de familii despre pro/contra bicilete in scara si in caz pozitiv inchid gura vecinului cu asta.

Voi vorbi cu presedintele scarii despre optiunile 2 sau 3.
Draga vzsolt

Ai un mod sanatos de a vedea propriul subiect si de a prelua ceea ce e valoros din parerile altora.

Sunt sunt absolut sigur ca ti se trage de la mersul pe bicicleta. Am masina personala dar merg de obicei cu bicicleta, pe jos sau cu taxi cand e graba si sunt in oras. Nu pentru ca nu stiu sa conduc sau ca nu merge masina sau ca ar costa prea mult benzina ci pur si simplu ca e bine sa nu stai prea mult intrun cosciug cu roti care te omoara nu atat prin pericol de accident ci prin nemiscare biologica. Am avantajul ca nimeni nu ma intreba de ce imi las bicicleta unde mi-o las, ca nu stau intrun bloc ci intro casa proprietate personala.

Daca a-si fi in locul tau mi-as duce bicicleta in propriul apartament pe balcon fara sa injur pe nimeni si as evita orice discutie. Asa faceam cand am locuit o perioada intrun apartament ( etaj 4 fara lift ) care imi apartine si acum la bloc. E un antrenament in plus de miscare cu efort. Si spre sanatate proprie. Te cara ea pe tine atatea drumuri car-o si tu pe ea. Respect-o chiar daca e o amarata de bicicleta.

Pe langa sanatate biologica e bine sa ai si liniste personala cu vecinii. Ei oricum nu sunt linistiti din alte motive. De ce sa ii implici in viata ta cu problemele lor in neregula ?

Cu toata stima si consideratia Nicolaie Ciobotaru
Pentru Alexandru Ra

Daca spatiul se numeste casa scarii sau coridor de trecere sau rampa - fara a exista un articol din lege care sa faca o specificatie clara - exista definitiile folosite de catre arhitecti , constructori , geodezi - care arata limpede ca aceste spatii deservesc condominiile ca locuri de trecere pentru locatari.
In caz de incendiu .... ce crezi ca se poate intampla intr-un astfel de spatiu blocat de una sau mai multe biciclete?
Pentru ca fie vorba intre noi, fiind spatiu comun, o tacita acceptare a parcarii unei biciclete creaza precedent pentru parcarea cate unei biciclete/apartament ipotetic vorbind !
Cel mai adesea , in spatiile ce deservesc o comunitate , regulile nescrise dar care previn si protejeaza comunitatea sunt cele care functioneaza armonios. Dar depinde de la comunitate la comunitate desigur.

Alte discuții în legătură

Semnatura locatari pentru uscatorie! alex_popa_81 alex_popa_81 Buna ziua. In primul rand as dori sa mentionez cateva lucruri pentru a fi foarte clara problema. Blocul are 4 etaje, eu locuiesc la parter. Fiecare etaj are ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu comun tilex tilex Buna ziua, Sunt proprietar si membru in Asociatia de proprietari bloc I 26. Este legal schimbarea destinatiei unui spatiu din partile comune ale ... (vezi toată discuția)
Folosirea caii de acces la apartament MargaMarga MargaMarga Vecinul meu sii parcheaza bicicleta pe palier ,legata de balustrada care se termina in fata usii mele. Roata din spate blocheaza jumate din spatiu de trecere ... (vezi toată discuția)