Nu inteleg ce anume intrebati...
Daca aveti nevoie, pentru a va sustine mansarda, de piloni de sustinere in curtea vecinului, ma intreb, cum ati obtinut autorizatia de construire?
Daca vecinul are vrea sa puna un rand de ceapa la dv. in curte. cum ar fi? Dar cativa "stalpisori"?
Nu vad cum sa puneti stalpii la vecin in ograda...
Referitor la limita de proprietate, picatura streasinii nu trebuie sa depaseasca limita si nu invers... Iar picatura are atatia centimetri... in functie de ploaie. Adica: aruncati apa pe acoperis sau urmariti prima ploaie: daca apa se scurge in curtea dv. e bine... daca se scurge in curtea vecinului, sunt probleme.
Picatura streasinii este chiar picatura acre se scurge, in ploi, de pe acoperis... Recomand burlane! :D
O sa incerc sa fiu mai clar: casa mea are un perete spre curtea vecinului, cum se faceau casele pe vremuri, aproape de limita de proprietate si nu in mijlocul terenului ca acum. Deci, practic in curtea vecinului exista si o bucata din terenul meu, pe linga zidul casei, cea de sub streasina - care este de altfel in linie cu gardul curtii. Pentru constructie eu am acordul notarial al vecinului, problema a aparut cind s-au turnat stilpii - eu nu am depasit limita streasinii mele care are cam 40 cm, dar vecinul sustine ca exista o distanta legala de 30 cm de la zidul meu pe care pot construi si ca nu conteaza unde e streasina acum.
Asadar, intrebarea se referea la acea distanta de 30 cm, exista intr-adevar sau a inventat-o el?
Sper ca am fost destul de clar in acest mesaj. Va multumesc pentru raspuns si astept in continuare ceva lamuriri!
Cu stima,
Dorin David
am si eu o intrebare...care tb sa fie distanta minima dintre casa vecinului si curtea casei mele? acesta nu are nici o fereastra spre curtea mea, dar a construit casa la mai putin de jumatate de metru de gard si d utilitatiile din curte....
pls...urgent
multumesc anticipat
Toata lumea vorbeste despre distanta intre case vecine. Se pare ca problema este reglementata de Codul Civil, Legea 50/1991 republicata, Ordin 536/1997, etc.....dar distanta dintre curtea mea si o parcare, pe care Primaria sector 6 o construieste, cat trebuie sa fie?...sau ce lege reglementeaza acest lucru?....poate Primaria sa faca parcare chiar langa gardul meu?...ce pot face eu in asemenea situatii?
Toate aceste lucruri depind de reglementarile zonale, de PUD si PUZ, de PUG, in functie de ce exista pentru zona in care e situata proprietatea...
Depinde apoi de hotararile locale, daca se impun reguli derogatorii de la lege si Codul civil, daca se intrevad anumite proiecte... caci legile generale nu sunt asa de stricte, totul este "aranjat" si clarificat de la localitate la localitate prin normele locale...
De aceea nimeni nu raspunde aici acestor intrebari.
In plus, e nevoie de o documentare la Primaria locala (pentru a vedea ultimele PUZuri si PUDuri, daca ele influienteaza zona in cauza etc.) care dureaza cateva zile.
Apoi, cu toate actele in fata, o analiza de 1-2 zile, dupa caz.
Nu e asa usor, "cum pot sa fac asta?", "iaca asa". Daca a fi jurist insemna sa ai o carte mare din care sa citesti, monosilabic, raspunsul la orice intrebare de drept posibila, atunci nu ar existau avocati.
Apoi, intrebarile sunt neclare, ca cea din urma, de exemplu: Ce puteti face? Ce sa faceti pentru ce?
Va puteti bucura de faptul ca aveti o casa, ce sa va spun... ca nu stiu in ce sens vreti sa faceti ceva... Sa daramanti parcarea, nu va place, nu inteleg??... :-/