avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa trimit in somaj o persoana care ocupa functia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa trimit in somaj o persoana care ocupa functia de director general?

Va rog sa-mi spuneti daca pot sa trimit un director general in somaj,deoarece firma merge foarte prost si nu mai putem sa-i suportam salariul(mai ales ca mare branza nu face) si nici sa-i dam de lucru "cf.pregatirii lui" nu avem!Astept,multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 4 Februarie 2011
freeelis a scris:

In textul de lege citat nu scrie ca lit. b si c nu este aplicabila in cazul unui SRL ...

Acum suntem ca la gradinita ......
Nu spune dar nici nu exista asociat cu raspundere nelimitata intr-un SRL deci il aplici doar daca ai cui sa il aplici........
Articolul citat prevede doar cazurile de excludere ale unui asociat dintr-un SRL .. nu cred ca este cazul sa ducem discutia in alta parte ... ati sustinut ca lit.b si c nu sunt aplicabile in cazul unui SRL (citez : Potrivit textului de lege de mai sus in cazul unei societati cu raspundere limitata ( SRL) aplicabile sunt litera a si litera d), insa va contrazice practica judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excluderea unui asociat ahamedia ahamedia buna ziua , sunt actionar majoritar intr-o societate (SRL cu 2 asociati) si doresc sa solicit in instanta excluderea celuilalt asociat pentru neindeplinirea ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat firma adriella adriella buna ziua, as dori sa stiu, daca in situatia in care intr-o firma unul dintre asociati isi pierde total interesul fata de bunul mers al firmei -ex. nu ... (vezi toată discuția)
Excludere asociati anjinsan anjinsan Buna Ziua, Daca exista o societate comerciala care are 3 asociati, iar asociatul majoritar doreste accesarea unui credit iar ceilalti doi asociati minori se ... (vezi toată discuția)