avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperare onorariu client rau-platnic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperare onorariu client rau-platnic

Stimaţi colegi,
Aţi avut vreodată un dosar în care aţi fost de acord să se achite onorariul integral sau eşalonat, ulterior încheierii contractului şi după ce aţi prestat asistenţă juridică/reprezentarea clientului în instanţă, acesta nu v-a mai achitat onorariul? Mă refer la clienţi persoane fizice.
Ce aţi făcut? Aţi executat silit acel client? Dacă nu avea venituri şi stătea în chirie?
Ce soluţii oferiţi în aceste situaţii?
Cel mai recent răspuns: enicut , utilizator 15:51, 21 Iulie 2008
cora, vorbesc de cei care au bani si care taraganeaza lucrurile.......astia merita un astfel de comportament.
nu am patit ca clientul meu sa plece la un alt avocat fiindca....eu sunt eu!=D>
Data post: Vineri, 2 Mai 2008, 15:12
Subiect: RE: Recuperare onorariu client rau-platnic

avoc71 a scris:


Roxana Zbarnea a scris:


si eu am patit-o....si am invatat ca niciodata sa nu ma mai apuc de treaba fara sa am toti banii in cont.



Da stimate client, pt ca asa prevede legea.



Cum asta, prevede legea ca onorariul se plateste intotdeauna in avans?



contractul de asistenta juridica prevede ca neplata onorariului in cuantumul si la termenele fixate......dau dreptul........... la rezilierea de plin drept a contractului....
daca fixezi termenul de plata iar la scadenta nu se intampla minunea, atunci paa...
cam asa stiam si eu...
insa nu am inteles pe deplin ce a zis/voia sa zica avoc71...
Este foarte buna intentia Corei- din auzite se aud multe cu clienti rau platnici...
Pe vazute eu personal la nivel de Timisoara am vazut anul trecut 2 ( doua) executari silite in baza contractelor de asistenta avocatiala, in ambele era vorba de debitori firme, si in ambele era vorba de consultanta si asistenta juridica de tip abonament lunar.
In contractele de asistenta pentru o singura cauza, intr-adevar, e preferabil sa se achite onorariul inainte.
Eu am patit-o de la cine m-as fi asteptat mai putin: de la un fost coleg din liceu, de la o vecina cu care toata ziua ma intalneam si pe langa divort i-am mai facut si consiliere psihologica. Dar m-am invatat de la o colega care le spune clientilor ca ei nu i-i urgent sa divorteze, sa faca recurs, sa faca plangere... sau mai stiu eu ce probleme au oamenii.
In ziua de azi, cel mai bun prieten al omului este banca. Banca te imprumuta fara sa comenteze, cu dobanda, bineinteles, dar in ziua de azi, cand poti scoate nu stiu cate salarii de pe card, plata onorariului avocatial n-ar trebui sa fie o problema.

Am avut situatii cand venea la mine cate o batranica si imi zicea sa ii fac ce avea nevoie "pe omenie". I-am zis ca si mie mi-ar parea bine sa-mi platesc chiria "pe omenie", sau telefonul, impozitele si taxele...

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica merge direct la executare silita? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? ... (vezi toată discuția)