avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie dupa cativa ani .

Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 22:16, 28 Februarie 2011
Motive : 1. Declaratia de avere si de interese in care trebuie sa fie trecuta si sotia cu veniturile ei de fiecare data anual ; 2 . Incompatibilitati , conflict de interese ,prin aceea ca sotia desfasoara actvitati comerciale incompatibile cu activitatea sotului ; 3 . Cel putin anual sotul este obligat sa completeze formulare de cunoastere profesionala din partea institutiei in care trebuie sa treaca sotia cu date de stare civila , activitati , parintii sotiei ( pe care nu i-a vazut in viata lui )neamuri de-ale sotiei ,obiceiuri, cu catel cu purcel , plecati p-afara , veniti de-afara ( din strainatate ) , nr. tel de-ale sotiei , adrese de mail de-ale sotiei , prieteni de-ai sotiei , conturi , venituri , datorii etc . S-a saturat si el !
Apreciez raspunsurile dvs. si tocmai de aceea v-am expus si motivatia .
ziarediverse a scris:

Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !


De ce trebuie neaparat sa moara?
Pt. ca nu e nemuritor ! Dar se ia in calcul si acest aspect . De obicei sotiile primesc pensie de urmas . Ma interesa daca poate primi pensie de urmas o persoana care a fost divortata de decedat sau conteaza doar faptul ca la momentul decesului erau casatoriti ? Cat priveste speta ..... ca nu este suficient de emancipata , ca am pus in aceiasi fraza casatorie , divort , deces si de ce trebuie sa moara un om , totul nu este decat o speta . Pe scurt , el tine la ea si nu vrea ca un eventual divort sa-i afecteze pensia de urmas ,daca , Doamne fereste ,se duce el primul in rai sau iad dupa caz .
Pensia de urmas se acorda doar daca decedatul era casatorit cu sotia.

Insa din ceea ce reiese din subiectul postat de dv, fratele dv este foarte bolnav insa exista si probleme grave de natura juridica ce pot afecta proprietatile si bunurile.Pot divorta de comun acord. Dupa divort sotul ii poate vinde sotiei toate proprietatile pentru ca acestea sa nu fie afectate de un posibil sechestru.
Cand apele se vor linisti, cei doi soti se pot recasatori, insa pentru a nu mai exista situatia ca bunurile sa fie in pericol, acestea trebuie sa ramana doar in proprietatea sotiei si sa nu se transforme in bunuri comune.
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
aly_yoana, utilizator
Aly, ce intreaba omul si ce ilegalitati il inveti tu sa faca?!!
Pai ii poate vinde sotiei, dar asta nu inseamna ca acel act face mai mult decat vreo doua cepe degerate.

Domnule, conteaza sa fie casatoriti numai la momentul decesului.
MOtivatiile, putin bizare macar (ca la multe formulare se poate spune nu stiu-nu stiu), nu par insa a duce la efecte privind patrimoniul. Asa incat, de ce sa imparta si bunurile?
Nu de alta, dar sunt taxe care nu stiu daca merita a fi platite in acest caz.
Daca insa urmariti si efecte cu privire la patrimoniu, ascundere de bunuri, de venituri etc... va spun ca efectele divortului pot fi inversate, actele pot fi anulate.
Cam atat imi pare relevant din ce ati aratat dv. in speta data.

Alte discuții în legătură

Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort formal - ce variante exista? ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, considerand urmatoare situatie: sot si sotie, casatoriti de mai multi ani, au impreuna 2 copii minori si detin un imobil dobandit in baza unui ... (vezi toată discuția)