avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie dupa cativa ani .

Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 22:16, 28 Februarie 2011
A....E vorba de vamesi...Pai,dragilor si dragelor,averile lor vor fii confiscate oricum.Pentru ca orice tranzactie v-a fii facuta ea v-a fii supusa evaziunii fiscale.Vreau sa-si dea cu parerea un avocat cum se procedeaza in aceste cazuri.Sunt curios.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort formal - ce variante exista? ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, considerand urmatoare situatie: sot si sotie, casatoriti de mai multi ani, au impreuna 2 copii minori si detin un imobil dobandit in baza unui ... (vezi toată discuția)