avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie dupa cativa ani .

Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 22:16, 28 Februarie 2011
Nu este o idee buna donarea copiilor. acestia nu sunt suficient de maturi, si trebuie pus raul inainte.Copii se pot intoarce impotriva parintilor.
aly_yoana a scris:

Nu este o idee buna donarea copiilor. acestia nu sunt suficient de maturi, si trebuie pus raul inainte.Copii se pot intoarce impotriva parintilor.

Cum sa-si doneze copiii?!:O
Pt. papadopolos . Apreciez realismul de care dati dovada si simtul practic ,fara multe filosofii si lectii de moralitate . Un copil (baiatul ) este major , iar ( fetita) este minora . Baiatul stie despre ce este vorba si a inteles , fetita e prea mica sa realizeze situatia pe care oricum nu o va simti, intrucat vor locuii si traii impreuna ca si pana acum , cu aceiasi afectiune in familie . Nu merge sa treaca averea pe numele parintilor sau socrilor , pentru ca mai exista si alti cumnati ,cumnate ..... care ar veni la mostenire ,succesiune . Iar daca trece pe numele unui copil ii ingradeste dreptul acestuia pe viitor la diferite potentiale benefiicii , cum ar fi : un ANL , atribuirea de catre primarie a unui teren pt.tineri , mai sunt si alte motive care nu pot fi facute publice .
Si la mine de unde lipsea simtul practic? Tot practic m-am gandit si eu, nu dpdv moral, ci dpdv legal.
Dar... e clar ca nu declaratiile sunt problema, ci alte daravele probabil de natura... patrimoniala.
Si atunci, altele pot fi urmarile! Si pate ca v-am ajuta cu pareri, dar spetei ii lipsesc o gramada mare de elemente de fapt care pot influienta considerabil partea juridica. :(
Nu la dvs. ma refeream ,dimpotriva ! Sunt foarte corecte recomandarile ! Inaintea dvs. a fost cineva cu un mesaj , care acum vad ca a disparut . Respectivul imi tinea lectii de educatie civica , in conditiile in care eu ma straduiesc sa rezolv legal o problema pt. mine si familia mea si nu este absolut nimeni prejudiciat sau nemultumit . pur si simplu este o problema strict procedurala adaptata la actuala legislatie , in raport cu situatia mea . Va pup AVLIL ! Cu scuzele ca m-am facut poate gresit inteles !

Alte discuții în legătură

Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort formal - ce variante exista? ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, considerand urmatoare situatie: sot si sotie, casatoriti de mai multi ani, au impreuna 2 copii minori si detin un imobil dobandit in baza unui ... (vezi toată discuția)