Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Pt. papadopolos . Apreciez realismul de care dati dovada si simtul practic ,fara multe filosofii si lectii de moralitate . Un copil (baiatul ) este major , iar ( fetita) este minora . Baiatul stie despre ce este vorba si a inteles , fetita e prea mica sa realizeze situatia pe care oricum nu o va simti, intrucat vor locuii si traii impreuna ca si pana acum , cu aceiasi afectiune in familie . Nu merge sa treaca averea pe numele parintilor sau socrilor , pentru ca mai exista si alti cumnati ,cumnate ..... care ar veni la mostenire ,succesiune . Iar daca trece pe numele unui copil ii ingradeste dreptul acestuia pe viitor la diferite potentiale benefiicii , cum ar fi : un ANL , atribuirea de catre primarie a unui teren pt.tineri , mai sunt si alte motive care nu pot fi facute publice .
Si la mine de unde lipsea simtul practic? Tot practic m-am gandit si eu, nu dpdv moral, ci dpdv legal.
Dar... e clar ca nu declaratiile sunt problema, ci alte daravele probabil de natura... patrimoniala.
Si atunci, altele pot fi urmarile! Si pate ca v-am ajuta cu pareri, dar spetei ii lipsesc o gramada mare de elemente de fapt care pot influienta considerabil partea juridica. :(
Nu la dvs. ma refeream ,dimpotriva ! Sunt foarte corecte recomandarile ! Inaintea dvs. a fost cineva cu un mesaj , care acum vad ca a disparut . Respectivul imi tinea lectii de educatie civica , in conditiile in care eu ma straduiesc sa rezolv legal o problema pt. mine si familia mea si nu este absolut nimeni prejudiciat sau nemultumit . pur si simplu este o problema strict procedurala adaptata la actuala legislatie , in raport cu situatia mea . Va pup AVLIL ! Cu scuzele ca m-am facut poate gresit inteles !