avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de conjunctura ,cu perspectiva de recasatorie dupa cativa ani .

Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: filozoful , utilizator 22:16, 28 Februarie 2011
pot divorta in comun acord. pot incheia o tranzactie cu privire la bunurile comune dar una echitabila. de ex ea ramane cu bunurile si-l despagubeste pe el cu suma de .....respectiv jumatate din venituri. legea nu spune ca tb sa fii casatorit de minim x ani ca sa beneficiezi de pensia de urmas ...dar oricum pensia militara este asa cum stiti...nu mai este ce era. eu nu consider imorala intrebarea dvs ci doar solicitarea unor informatii despre anumite legi pe care nestiind sa le numiti exact ati facut trimitere la ele prin prezentarea unei situatii. [ link extern ]
Asadar, nicio informatie despre necesitatea partajului?
Imi pare ca ascundeti adevaratele cauze care stau la baza acestui divort. NU de alta, dar nu am ami auzit oameni sa divorteze de lene de a completa inca 20 de hartii in plus anual. :(
Asa incat, ceva imi scapa; si daca lipseste o veriga, lantul nu mai e acelasi, asa incat nici solutia juridica. ;)
Asa este ! Aveti dreptate ! Cu aceasta ocazie va avea loc si partajul pe cale amiabila . Stiti dvs. care este cea mai simpla si necostisitoare formula cand doi soti au si avere , dar si datorii bancare in echivalentul averii ? Se poate ca acestia sa faca o intelegere scrisa privind paratajul, pe care s-o legalizeze la notariat si pe care o vor prezenta la instanta de judecata cu ocazia divortului ?
Intrebarea mea ea... daca e necesar partajul si de ce...
Cea mai simpla formula se obtine analizand fiecare situatie paticulara in parte... cu actele in fata, cu posibilitati efective... nu exista cea mai ieftina si simpla formula asa, generala.
Oricum trebuie sa recunoasteti ca speta e interesanta.In opinia mea nu divortul este solutia.Cati ani au copii? Poate pot dona copiilor intreaga lor avere.Ma gandesc ca la fel de bine pot sa va vanda dvs.intreaga lor avere,sau bunicii,socrei,sau matusii Tamara pe care sa o mosteneasca numai ei,dupa moarte bineinteles,oricui,daca vor sa nu li se puna sechestru pe avere si spun ca stau la dvs.sau la soacra, matusa dupa caz,cu chirie.Ca divorteaza si se iau din nou cine poate sa le imputa ceva? Nimeni.Am intalnit cazuri de casatorie a 3-a oara acelasi cuplu.Nu e un pacat,daca nu te prinde nimeni.Moral?...ei na!Atata moralitate!!!La romani???Chestia ca fratele dvs.completeaza prea multe hartogaraie nu prea tine.E militar,e platit de statul roman pentru asta si cu ceva mai mult decat muritorii de rand,deci e normal sa declare tot ce stie si despre neamuri si despre sotie.Chestia cu impartitul copiilor nu stiu daca nu-i afecteaza in sensul ca celalalt parinte v-a avea nevoie de acordul primului parinte pentru a-l reprezenta pe copil iar pentru copii e cam frustranta treaba. Nu stiu daca pentru a avea pensie de urmas e nevoie de x ani de casatorie,dar oricum copii vor primii pensie de urmas de la statul roman mai ales ca tatal a fost cadru militar iar sotia daca are serviciu numai daca renunta la servici ca altfel nu vad cum.E un fel de adio dar raman cu tine organizat,pus la punct ...ca la armata.Mi-as dori sa ne scrieti deznodamantul.Sper sa fie unul fericit.

Alte discuții în legătură

Divortata, dar mostenitoare cu drepturi depline!!! cojocaruconstanta cojocaruconstanta Dupa aprox 15 ani de casatorie, fratele meu a divortat de sotia sa, dar a continuat sa locuiasaca impreuna. Rudele au aflat din intamplare, dupa ce ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort formal - ce variante exista? ibi.tibi ibi.tibi Buna ziua, considerand urmatoare situatie: sot si sotie, casatoriti de mai multi ani, au impreuna 2 copii minori si detin un imobil dobandit in baza unui ... (vezi toată discuția)