Datorita unui interes si unei conjuncturi de natura juridica , fratele meu care este cadru militar , vrea sa divorteze oficial de sotia sa ( prin intelegere cu sotia ,doar de forma , in realitate vor trai ca si pana acum ), urmand ca dupa cativa ani sa se recasatoreasca tot cu ea . Bunurile si le impart pe cale amiabila , ca si copiii . Am inteles ca divortul nu se poate face decat la instanta de judecata ,intrucat au copii minori . Intrebarea este : care ar fi consecintele ce decurg dintr-un asemenea divort simulat ? Dupa ce se vor recasatori , si ulterior fratele decedeaza , mai poate beneficia sotia sa de pensie de urmas ( daca au fost o perioada de timp divortati ) ? Va rog enumerati consecinte juridice si practice ! Va multumesc !
Elena m-am referit la donarea lucrurilor.
Ziare Diverse, ieri in cadrul stirilor despre vamesi, s-a vorbit despre divortul intre soti, care de fapt este o intelegere, pt ca vamesii sa isi protejeze averile. Dupa divort sotii fac o tranzactie, iar dupa reglementarea situatiei, asa cum v-am mai spus si eu, sotii isi reia casnicia.
In realitate, nu pentru pupaturi mai intru pe subiect, ci sa vad daca apare cat de cat o completare a situatiei de fapt referitoare la necesitatea partajului.
Vad ca nu, asa incat am sa las balta subiectul, devine obositor sa intrebi de zeci de ori un om ceva ca sa il ajuti si el sa o faca pe niznaiul.
Aly, din pacate acei vamesi au avut sfaturi juridice nu tocmai complete; acele partaje nu protejeaza prea mult, personal am anulat efectele unor astfel de partajari de forma.
Mi-au comunicat ca nu mai vrea sa divorteze niciunul ! ( de banii pt. divort vor pleca in concediu ) . Eu totusi suspectez ca a fost ideea cumnatei , care nu de putine ori are ganduri ascunse si nu stiu care ar fi fost adevaratul ei comportament fata de fratele meu dupa divort . In orice caz , personal consider ca a fost un subiect interesant , care confirma inca o data cat de complexa este viata in diversitatea ei . Multumesc tuturor pentru interesul manifestat , alaturi de regretul pe care-l am ....... ca ar fi fost un DIVORT frumos !
Asa este ! S-au razgandit subit ! Fratele nostru ca si sotia lui sunt 2 caractere imprevizibile . Mai mult cred ca ne testeaza pe noi , fratii lui , ce parere avem despre ciudateniile care-i trec prin cap .
Or fi auzit ca le trebuie o cerere de divort si... "Alta hartie?" s-o fi gandit fratele, fratiorul vostru. =D>
Bani de divort cati aveau, ca divortul de genul asta ar fi costat... vreo noapte-doua de cazare? Fara mese! ;)
Inteleg, in esenta, ca sunteti frati de suferinta in completarea actelor si ca... va bateau pe mai multi gandurile reintoarcerii la burlacia pe hartie? Un fel de... de ce sa cumperi vaca daca poti sa concubinezi cu ea, nu?
O curiozitate, daca aveau niste copii care intelesesera perfect situatia cu divortul de forma, au inteles copiii aia si necesitatea ca parintii lor sa ramana impreuna? Sau acum stau in camera lor gandind:"De ce? De ce, doamne, de ce?" :P Sau li s-a promis si lor o tabara, ceva, din banii de batalie pe programele de vizita?
:D
Multa intelepciune!