avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
pt 73 eram nelamurita cu b, si acuma inteleg ca fiind procurorul de la ICCJ, propunerea de arest preventiv se poate inainta unei instante din Bucuresti cf art.146, al 2 final.

pt 63 , cunosc modificarile aduse de 202, dar M.U. spune in cartea de sinteze si grile pr. pen, pag 57 ca org de cp primesc competenta materiala de efectuare a actelor de cercetare penala cu privire la infr de spalare bani si protectia muncii, iar intrebarea din grila era ca org cp au competenta pt acte de urmarire penala , si m-am gandit ca e vreo capcana...
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
artax, utilizator
la procurori Oradea..marti erau 9 ...
si eu cred ca va fi mai greu...ceva gen toamna lui 2008 ...
concurenta va fi acerba...va merge crema ... in mod normal...
niste intrebari poate simple da ...
-la seductie sub pasiv poate fi si minora divortata sau vaduva? ca mi se pare asa aiurea...
- nu se pot fura bunuri prinse pe tulpini??? dintr-o grila culeasa...

Pai actele de cercetare penala nu sunt acte de urmarire penala?
sim05 a scris:

artax a scris:

grila 73 pag 118, cartea de grile a lui M.U. , are un text prea lung ca s-o scriu
si grila 64 pag 117

pt 73 vezi art 146 alin 2 si art. 160 ind 6 alin 4.

La 64 e modif prin lg 202, pt. infr de spalare a banilor si infr priv protectia muncii nu mai e competenta personala a proc, UP poate fi efectuata de org CP, ultrajul in schimb e in competenta personala a procurorului.

Scuze ca intervin dar mi-a sarit in ochi grila pt ca si mie mi-a dat batai de cap ...dar si in cazul infractiunii de spalare a banilor competenta personala ramane procurorului de a efectua urmarirea penala ( chiar daca a fost modificare cu 202 ), pentru ca prin lege speciala ( competenta DIICOT ) tot procurorului ramane , .....aceasta lege speciala nu a fost modificata. Dealtfel si mister Udroiu tot asta spune , dar in grila aia se contrazice.

Scuze ca intervin dar mi-a sarit in ochi grila pt ca si mie mi-a dat batai de cap ...dar si in cazul infractiunii de spalare a banilor competenta personala ramane procurorului de a efectua urmarirea penala ( chiar daca a fost modificare cu 202 ), pentru ca prin lege speciala ( competenta DIICOT ) tot procurorului ramane , .....aceasta lege speciala nu a fost modificata. Dealtfel si mister Udroiu tot asta spune , dar in grila aia se contrazice.

===========================================================
in cartea lui de sinteze si grile pe procedura penala formularea e putin echivoca , trimite la dobandirea de competente in cercetarea penala pe spalarea de bani si protectia muncii, apoi spune ca raman in urmarirea penala a procurorului
si mie mi se pare ca asta denota parca diferente intre cercetarea penala si urmarirea penala

Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
artax, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)