avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
thomas28 a scris:
sim, nu intervine decaderea daca intampinarea e depusa la termen si nu inainte cu 5 zile...nulitatea trebuie invocata, in conditiile art.103...bla, bla...daca reclamantul nu invoca decaderea si cere termen, instanta ii va acorda acest termen sa ia la cunostinta de intampinare....si ne intoarcem iar la norme imperative/dispozitive....
in rest, discutia e cu oul si gaina!

Eu stiu ca numai in pricinile urgente se poate depune intampinarea si la termenul de judecata, dc a fost citat insa cu 15 zile inainte de termen si nu depune intampinarea cu 5 zile inainte intervine decaderea.

Acum intrebarea mea e ce norme reglementeaza termenul de depunere a intamp, norme de ordine pb sau norme de ordine privata?
Oricum decaderea trebuie sa fie constatata si pronuntata de instanta, dc nu s-a intamplat acest lucru si nu mai poate fi folosita nici o cale pt a se constata decaderea, aceasta nu isi produce efectele, devine inoperanta.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
sim05, utilizator
cine imi da si mie definitia actiunii in granituire? am gasit o alta definitie decat stiam eu de am ramas asa :O
sim, intampinarea obligatoriu se comunica; instanta trebuie sa o comunice; daca reclamantul ia hartia si nu invoca decaderea ci cere termen, instanta trebuie sa-i acorde termen si nu sa constate ea ca a intervenit decaderea daca nimeni n-a invocat-o....daca nu invoci decaderea in termen, esti decazut din dreptul de a o mai invoca ...
thomas28 a scris:

cine imi da si mie definitia actiunii in granituire? am gasit o alta definitie decat stiam eu de am ramas asa :O
sim, intampinarea obligatoriu se comunica; instanta trebuie sa o comunice; daca reclamantul ia hartia si nu invoca decaderea ci cere termen, instanta trebuie sa-i acorde termen si nu sa constate ea ca a intervenit decaderea daca nimeni n-a invocat-o....daca nu invoci decaderea in termen, esti decazut din dreptul de a o mai invoca ...

Deci tu zici ca e vb de norme de rdine privata, cele ce reglementeaza termenul de depunere a intampinarii?
Ca dc ar fi de ordin pb ar putea si instanta din oficiu sa dispuna decaderea.
Renuntarea la invocarea decaderii trebuie sa fie personala si expresa, deci dc cere termen eu zic ca ar fi o renuntare tacita.
Indiferent cum ar fi decaderea trebuie constatata si dc nu se intampla ac lucru, bla bla bla devine inoperanta.

Cred ca le analizez prea mult dpdv teoretic si mai putin practic, dar n-am ce face nu am avut tangenta cu practica in ceea ce priv proc civ.
sim05, utilizator
nu vrea nimeni sa zica despre granituire? ma intereseaza cine are calitate procesuala activa si cine pasiva...
1. Legatul uzufructului universal este:
a) legat universal
b) legat cu titlu universal
c) legat cu titlu particular

2. Legatul nudei proprietati
a) poate fi universal
b) poate fi numai universal sau cu titlu universal
c) poate fi cu titlu particular
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)