avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
da' ce zisei de ma crede nimeni?:tooth: ma duc acu' sa fumez o tigara...si apropo' de senzatia de stiut/nestiut...acum sunt la etapa nu mai stiu nimic :pleasantry:
303 are modificari? (de anu' trecut pana acu')
parca are si aia...
eu una o sa dau cu superficia de pamant (ca acolo ii e locul)...ca intre decizii de indrumare TS, cedo si suspect de inalta curte...mi-am cam prins urechile..
ZIUA BUNA!

Azi penal
1 voi aveti lamurite chestiile cu falsificarea biletului la ordin .Unde il incadrezi 282 sau 290?
Udroiu zice ca este e incadrat la 290, asta la teorie.La grile il incadreaza la 282( asta si acu la noua carte, daca cumva m-am gandit ca o fi greseala la editia veche).Am gasit grila data pe la un conc de promovare nu mai stiu care si il incadreaza la 290. Exista o decizie de ICCJ care il incadreaza la 282( aia din 2000), ca aia din 99 in incadreza la 290, adica ultima ( pe care o stiu eu).
Eu cu cine votez:help:/????

2 In legatura cu participatia penala la falsul in declaratii
Imi vine ceva in minte din strafundurile unei discutii, ca se va retine partcipatie pentru notar daca actul incheiat de el este un act de dispozitie si nu se va retine daca este o simpla declaratie??
Am visat sau am luat-o razna?exista asa ceva? Ca in carte scrie clar ca functionarul nu are nici o treaba? De unde imi vine teoria asta?
nu stiu ce sa zic...nu am gasit referinte strict pe probl...pe unde caut, dau de inselaciune...
posteaza grila
edit: dupa mintea mea, e 282: e instrument de plata? e. E emis de o institutie bancara? este. De unde o scoate ca e inscris sub semnatura privata??
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
mariana_en, utilizator
mamistefi a scris:

ZIUA BUNA!

Azi penal
1 voi aveti lamurite chestiile cu falsificarea biletului la ordin .Unde il incadrezi 282 sau 290?
Udroiu zice ca este e incadrat la 290, asta la teorie.La grile il incadreaza la 282( asta si acu la noua carte, daca cumva m-am gandit ca o fi greseala la editia veche).Am gasit grila data pe la un conc de promovare nu mai stiu care si il incadreaza la 290. Exista o decizie de ICCJ care il incadreaza la 282( aia din 2000), ca aia din 99 in incadreza la 290, adica ultima ( pe care o stiu eu).
Eu cu cine votez:help:/????

2 In legatura cu participatia penala la falsul in declaratii
Imi vine ceva in minte din strafundurile unei discutii, ca se va retine partcipatie pentru notar daca actul incheiat de el este un act de dispozitie si nu se va retine daca este o simpla declaratie??
Am visat sau am luat-o razna?exista asa ceva? Ca in carte scrie clar ca functionarul nu are nici o treaba? De unde imi vine teoria asta?

eu stiu asa:
bilet la ordin constituie titlu de efectuare a platii= 282
ordin de plata- nu are putere circulatorie- 290
Din Regulamentul nr. 8/1994, coroborat cu Normele Tehnice nr. 16/1994 emise de Banca Nationala a Romaniei rezulta ca, spre deosebire de cec, cambie si biletul la ordin, care confera dreptul la o suma de bani si ca atare sunt apte prin ele insele sa serveasca la efectuarea platilor prin simpla inmanare creditorului, ordinul de plata nu are acest caracter, nefiind astfel instrument de plata si ca atare neechivalandu-se cu titlul de valoare.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)