Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
isis, exista situatii in care exista concurs ideal intre 185 si 182 alin 2...tocmai aci e buba
2 In legatura cu participatia penala la falsul in declaratii
Imi vine ceva in minte din strafundurile unei discutii, ca se va retine partcipatie pentru notar daca actul incheiat de el este un act de dispozitie si nu se va retine daca este o simpla declaratie??
Am visat sau am luat-o razna?exista asa ceva? Ca in carte scrie clar ca functionarul nu are nici o treaba? De unde imi vine teoria asta?
2 In legatura cu participatia penala la falsul in declaratii
Imi vine ceva in minte din strafundurile unei discutii, ca se va retine partcipatie pentru notar daca actul incheiat de el este un act de dispozitie si nu se va retine daca este o simpla declaratie??
Am visat sau am luat-o razna?exista asa ceva? Ca in carte scrie clar ca functionarul nu are nici o treaba? De unde imi vine teoria asta?
aveti vreo opinie? macar sa-mi spuna cineva ca n-am inceput luat-o razna si a existat o discutie in acest sens
N-ai luat-o razna, este vorba de grila 61 din cartea de sinteze a lui Udroiu si de ICCJ - D 541/2009. Undeva prin vara ne-am razboit cu ele. Si cam asta ar fi concluzia: daca autentifica o declaratie pe propria raspundere functionarul nu este considerat participant la savarsirea infractiunii, chiar sub forma participatiei improprii. In schimb, daca cu ocazia asta intocmeste un act fals pe baza declaratiilor faptuitorului (in decizia ICCJ era vorba de un act de vanzare cumparare), atunci infractiunea de fals intelectual (deci iar nu e vorba despre fals in declaratii) este savarsita sub forma participatiei improprii.