avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
Să fim toți acolo unde ne-am dorit și apoi să ne bucurăm de alegerile făcute.

Să înțeleg că opțiunea ta este la procurori :D
artax a scris:

1. reclamantul invoca citarea nelegala a paratului la judecata in prima instanta-se respinge ca lipsita de interes--oare n-am citit undeva ca n-ar fi lipsita de interes, deoarece reclamantul ar avea intereseul ca hotararea sa se pronunte in contradictoriu cu paratul legal citat?

2. respingerea exceptiei procesuale ca neintemeiata se poate pronunta prin hotarare? in ce caz?

3. care e sanctiunea aratarii titularului dreptului dupa prima zi de infatisare?

4. necompetenta absoluta a instantei se poate invoca pe cale de exceptie de catre procuror?

1. Eu zic ca e lipsa de interes.
2.Eu stiu ca se respinge numai prin incheiere. Imi amintesc ca o grila ne-a pus pe ganduri la un moment dat, dar eu una nu am ajuns la concluzia ca s-ar putea si prin sentinta sau decizie.
3.Eu zic ca e judecarea separata a cererii.
4. Da.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
sim05, utilizator
3. Eu zic decădere și continuarea judecății fără modificarea raportului procesual.
Dacă titularul dreptului este terțul indicat se va respinge acțiunea ca greșit îndreptată, mai exact, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă
nimarius a scris:

3. Eu zic decădere și continuarea judecății fără modificarea raportului procesual.
Dacă titularul dreptului este terțul indicat se va respinge acțiunea ca greșit îndreptată, mai exact, ca fiind îndreptată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă

Tu zici ca art 135 C.proc.civ. nu se refera si la aratarea titularului dreptului?
Eu zic ca da, iar judecarea separata nu duce la modificarea raportului procesual din cererea principala.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
sim05, utilizator
exact, consider că nu se aplică art. 135.
Dacă aplicăm art. 135 vom fi în situația eludării textului de lege prin conexarea ulterioară a cererilor.
cred, de asemenea, că dacă urmau să se judece separat ar fi spus ceva fie Boroi, fie Tabarca
E o opinie...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)