avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
1. reclamantul invoca citarea nelegala a paratului la judecata in prima instanta-se respinge ca lipsita de interes--oare n-am citit undeva ca n-ar fi lipsita de interes, deoarece reclamantul ar avea intereseul ca hotararea sa se pronunte in contradictoriu cu paratul legal citat?

2. respingerea exceptiei procesuale ca neintemeiata se poate pronunta prin hotarare? in ce caz?

3. care e sanctiunea aratarii titularului dreptului dupa prima zi de infatisare?

4. necompetenta absoluta a instantei se poate invoca pe cale de exceptie de catre procuror?
thomas28 a scris:

dave, iti ia 1 (o) zi sa treci prin tot civilul daca a fost facut temeinic...dar tu stii mai bine...

Iti ia o zi sa-l "fotografiezi", nicidecum sa citesti.
Dar e posibil sa ai dreptate. Nu suntem toti la fel, unii iau examenul, altii il pica.
Cel caruia ii ia o zi sa repete tot Civilul (sau care face, in orice conditii, 93 de intrebari la testul INM din 2010) e ca si intrat. Examenul va fi pentru el (ea) o simpla formalitate.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
ContSters181736, utilizator
artax, avem asa:
1reclamantul nu poate invoca nelegala citare a paratului, de-aia se respinge ca lipsita de interes
2singura sit la care ma pot gandi e at. c exc e unita cu fondul
3. cred ca intervine decaderea...n-are decat sa se judece cu ala printr-o act separata
4 de care necompetenta?

carmen, art resp vorbeste despre intervertirea precaritatii. eu vorbeam de just titlu pt uzucap prescurtata
Sper că reușiți să mai citiți. Eu nu. Sunt în concediu și m-au prins pe acasă la covoare, curățenie etc. Telefonul sună....

@sim05 eu nu mă văd un geniu. Vorbim întradevăr de grila INM august 2010. Rezultatul obținut a fost acum 2 saptămâni când am luat toate grilele din ani anteriori (INM + magistratură) la puricat.

@dave Eu nu mă văd intrat. Pe măsură ce trece timpul sunt tot mai surescitat de examen, mai îngrijorat de probleme off topic.
Eu chiar cred că toți de aici avem o șansă bună. Repet este prima dată când dau acest examen și mă rog să fiu relaxat și apt 100% la examen. Dacă voi reuși cred că am și eu o șansă bună să intru.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
nimarius, utilizator
nimarius a scris:

@sim05 eu nu mă văd un geniu. Vorbim întradevăr de grila INM august 2010. Rezultatul obținut a fost acum 2 saptămâni când am luat toate grilele din ani anteriori (INM + magistratură) la puricat.

Ma bucur ca ai optat pt judecatori. :D

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)