avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainii vecinilor latra toata noaptea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainii vecinilor latra toata noaptea

Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...
M-ati rastignit, nu alta. :) Nu m-am facut inteleasa inseamna... Iubesc animalele, am avut caini, am si pisica persana, dar una e una, si alta e alta, vorba romanului. Urmeaza sa ne luam maimute urlatoare si le lasam prin vie, iar daca fac o galagie de nesuportat pt mine, insemna ca sunt o insensibila? Avocatilor, lege am cerut, nu morala. Cred ca m-ati inteles de data asta... :) Ce urmeaza? Porcii sa isi faca nevoile pe casa mea, vacile sa mugeasca peste gard, iar eu sa le cant ca ele sa se simta bine? Multam.
Daca cititi mai cu atentie mesajul sunteti o sensibila (nu o insensibila) cu o mare nevoie de armonii muzicale.

Va pot spune cum sunt reglementate in SUA astfel de probleme.
1. Se face o sesizare telefonica la politie. Vine la dvs.( cand sunteti dispusa sa fiti acasa) un politist si vorbeste cu dvs. si constata adevaruil spuselor dvs.
2. Politia merge apoi la vecin si ii atrage atentia verbal ca are o problema care trebuie sa o rezolve pentru ca va deranjeaza.
3. Vecinul daca nu ia nici o masura si continua sa ignore problema aveti posibilitatea unui nou telefon la politie.
4. Politia merge de asta data cu o hartie scrisa de atentionare catre vecin.
5. Daca nici de data aceasta problema nu se rezolva vine direct cu sanctiunea baneasca privind ignorarea deciziilor politiei privind buna convietuire in comunitate.
Simplu si eficient. Daca cineva care stie randuialile americane privind astfel de interventii si nu sunt adevarate sa ma contrazica. Asa stiu eu ca se petrec lucrurile.

In Romania trebuie, avocat, judecata, bani investiti de cel care e deranjat timp prin tribunal , apoi recuperarea lor si tot tacamul.
Avem politie de proximitate dar ea nu are sarcini decat in cazuri de amenintare directa si imediata a persoanelor dupa stiinta mea. Subiecte ca al dvs. nu le stau in atributii.
Cred ca ar trebui sa luam exemplul pozitiv al Statelor Unite.

Nu aveti solutia legala expeditiva necesara pentru a rezolva problema. Aceasta e o cauza majora pentru care multi ignora problemele celorlalti chiar daca sunt in culpa. Majoritatea cetatenilor stiu ce inseamna o judecata si ce implica ea si renunta la drepturi firesti.

dora negrea a scris:

M-ati rastignit, nu alta. :) Nu m-am facut inteleasa inseamna... Iubesc animalele, am avut caini, am si pisica persana, dar una e una, si alta e alta, vorba romanului. Urmeaza sa ne luam maimute urlatoare si le lasam prin vie, iar daca fac o galagie de nesuportat pt mine, insemna ca sunt o insensibila? Avocatilor, lege am cerut, nu morala. Cred ca m-ati inteles de data asta... :) Ce urmeaza? Porcii sa isi faca nevoile pe casa mea, vacile sa mugeasca peste gard, iar eu sa le cant ca ele sa se simta bine? Multam.

NU v-a rastignit nimeni! Aveti parte de toata intelegerea si simpatia noastra, insa, din punct de vedere legal chiar nu aveti ce face in privinta aceasta. De aceea, am incerca sa va oferim solutii alternative, cum ar fi resemnarea mioritica si impacarea cu situatiile pe care nu le puteti schimba. Este chiar o vorba inteleapta "Doamne, da-mi puterea sa accept ceea ce nu pot schimba!"
Eu cand eram insarcinata ma simteam atat de bine! Parca eram intr-un balon de lumina, ma simteam atat de binecuvantata incat nu ma putea atinge nimic din exterior: nici o boala, nici o suparare... Si daca mi-ar fi venit sa ma enervez, ma gandeam ca nu trebuie sa-l supar pe bebe si ca nu merita sa ma enervez pentru nimic... Si dupa ce am nascut nu-mi "permiteam" sa ma enervez, nu mi-am permis nici o depresie post-natala, cum am tot citit prin carti, de dragul bebelusului. :)
Multa iubire! si nastere usoara :)
Eu nu sunt de acord cu atitudinea asta "nu aveti ce face, trebuie sa rabdati!!!"
Si sunt de parere ca intotdeauna exista o cale legala, atunci cand cineva prin comportamentul propriu sau al pesoanelor/lucrurilor pentru care raspunde incalca drepturile/interesele altora!
Ce-i drept o actiune in raspundere civila este extrem de dificila, iar sansele de reusita sunt foarte mici. (cred ca e dificil de probat un prejudiciu, desii prejudiciul moral este posibil, si poate fi reparat pin plata unor daune)

Din pacate nu cunosc decat regulile de baza ale dreptului administrativ, dar sunt convins ca exista anumite prevederi, prin care, cei care tulbura linistea sa fie obligati sa ia masuri astfel incat tulburarea sa inceteze.
Si mie imi plac animalele, insa n-as tolera o astfel de situatie...pentru ca astfel mi-e afectata starea proprie de sanatate... Nu stiu daca ar convenii cuiva sa urce intr-un taxi al carui sofer n-a putu dormii noaptea din cauza cainilor vecinului, si din cauza asta sa intre intr-un camion!!! (de alte profesii nici nu mai vorbesc: chirurg, pilot, etc)

Si cel care este afectat de latraturi, nu trebuie sa stea el sa pazeasca si sa incerce sa afle din ce cauza latra cainii! Asta-i treaba proprietarului!

In locul dvs m-as plange la primarie, pentru ca primaria este obligata (primarul) printre altele sa vegheze si la pastrarea linistii publice (iar linistea publica poate fi afectat nu doar prin scandaluri ale unor betivi, ci si prin latraturi de caini), iar in paralel m-as gandii si la o eventuala actiune in despagubiri civile pentru pagube provocate de animale... Sansele ei sunt foarte mici, dar poate ajuta sa-l convinga pe vecin sa mute cainii de sub fereastra dvs.
Sincer si eu am caine, m-am mutat de curand la casa si l-am adus cu mine. La inceput pana s-a invatat a latrat mult dar nu am avut ce sa ii fac. Am incercat sa vorbesc cu el dar.... nimic!:D Cand veneau vecinii sa imi spuna ca ba plange cainele dupa mine, ba latra prea mult am avut un singur raspuns: E caine si trebuie sa latre pentru ca asa cum noi, oamenii vorbim in limba noastra asa si el vb in lmba lui!:D Asta e! Cainii latra, pisicile miauna, oamenii vb!:D

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine care latra ore in sir la curte comuna Min1215 Min1215 Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare legala in urmatoarea situatie. Detin un apartament intr-o casa ce are curtea comuna cu ... (vezi toată discuția)
Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. politia cerceteaza. mihaelacaluser mihaelacaluser V-as ruga o opinie asupra urmatorului subiect: Locuim la tara de mai bine de 10 ani. Bineinteles ca am avut intotdeauna caini si alte animale. Acum avem un ... (vezi toată discuția)