avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainii vecinilor latra toata noaptea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainii vecinilor latra toata noaptea

Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...
ciobasanda a scris:

Sincer si eu am caine, m-am mutat de curand la casa si l-am adus cu mine. La inceput pana s-a invatat a latrat mult dar nu am avut ce sa ii fac. Am incercat sa vorbesc cu el dar.... nimic!:D Cand veneau vecinii sa imi spuna ca ba plange cainele dupa mine, ba latra prea mult am avut un singur raspuns: E caine si trebuie sa latre pentru ca asa cum noi, oamenii vorbim in limba noastra asa si el vb in lmba lui!:D Asta e! Cainii latra, pisicile miauna, oamenii vb!:D

Iată un răspuns inteligent!:D:D:D=D>
Intr-adevar inteligent... Pina la urma asta e un site de bancuri?
Ciobasanda: "cainii latra, pisicile miana, oamenii vorbesc" misto asta. Oamenii si gandesc, ar fi fost ok. Si, dupa cum exista abuzul de drept, asa e si cu linistea publica. Ar trebui respectata oricit de drag ar latra cainii sau ar miauna pisicile noastre. "Naturalia non sunt turpia" nu merge. Ca ne-am astepta ca mult iubitele noastre patrupede sa ne si muste, nu-i asa, doamna consilier juridic? Si pina la urma nu un pansament si-un vaccin va face pe dumneavoastra. Sau pe mine... Multumesc.
Eu sincer nu sunt de acord cu atitudinea asta relaxata fata de deranjul provocat de animale. Sunt o mare iubitoare si de caini si de pisici, dar toate au o limita.

Juridic vorbind, proprietarul animalului e raspunzator pentru acesta, chiar daca animalul se poarta "natural". Ma gandesc daca nu cumva se poate apela la politie pe temeiul art. 2 din legea 61/1991:

Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
Ma bucur ca mai sunt si altii care nu-s de acord cu atitudinea asta...
Ca deja am inceput sa ma gandesc daca nu cumva sunt eu un ciudat... fiind singurul care nu era de acord cu "cainii latra, pisicile miauna, oamenii vorbesc"

M-am gandit si eu la Legea 61/1991, insa nu stiu de ce am impresia ca toata legea a fost gandita in alte scopuri...
Ar putea merge varianta "tulburarea linistii... prin producere de zgomote cu orice aparat sau obiect (cainii sunt obiecte???) sau eventual prin "larma"...
Insa eu personal prin larma inteleg zgomote produse de oameni...
De strigate nici nu are rost sa vorbim, ca doar cainii latra, nu striga!!!
Nu e chiar obiect, dar cred ca se poate gasi o identitate de ratiune in scopul reglementarii ;)

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine care latra ore in sir la curte comuna Min1215 Min1215 Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare legala in urmatoarea situatie. Detin un apartament intr-o casa ce are curtea comuna cu ... (vezi toată discuția)
Vecinul ne-a reclamat cainele care latra. politia cerceteaza. mihaelacaluser mihaelacaluser V-as ruga o opinie asupra urmatorului subiect: Locuim la tara de mai bine de 10 ani. Bineinteles ca am avut intotdeauna caini si alte animale. Acum avem un ... (vezi toată discuția)