avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainii vecinilor latra toata noaptea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainii vecinilor latra toata noaptea

Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...
Nu puteti sa interziceti omului sa tina caini in curte.Deranjarea ordinii si linisti publice pentru care sa fie sanctiune in acest caz nici nu intra in discutie.Putea fi sanctionat stapanul numai in cazul incare latratul era provocat de insasi stapan care atata cainele sa latre.Poate intre dvs si vecin este o lipsa de comunicare.Chiar daca ati incercat sa stati de vorba cu el acest lucru, probabil nu a fost suficient lipsind intre dvs si el acea veriga,punte de legatura ca sa ajungeti la un rezultat pozitiv,benefic la amandoi.Sfatul meu este sa recurgeti la serviiciile unui mediator autorizat.impreuna poate gasiti rezolvarea problemei,in beneficiul la amandoi.Dumneavoastra sa profitati de linistea pe care o doriti iar vecinu sa tina cainii in continuare ,fara a mai fi deranjata.Intrati pe net si cautati un Birou de mediator din localitatea dvs si stabiliti cu acesta o intalnire,la care sa fie invitat si vecinul.Costurile sunt minime si nu implica sali de judecata,timp pierdut,stres etc.Puteti rezolva intr-o ora sau chiat un sfert de ora.
Succes
mariposa a scris:

Si eu am un nenorocit de caine ce latra in bloc ... nu doar ca latra ci urla mai ceva ca lupii si nu pot face nimic, am incercat sa vorbim cu ea dar injura si nu poti ajunge la un dialog civilizat,... e foarte recalcitranta cand incerci sa-i spui ... mai multi batrani si ori sunt surzi ori ... rabda. Iarba e plina de excremente de caine , usa de la intrarea blocului e zgariata ...cand iasa afara il atata pe copii si politia o tot avertizeaza doar si nu se rezolva nimic.


Sigur ca fiecare profesiune are secretele ei. Cea de mediator nu face exceptie.
Dvs. Domnule Tatu Tudor spuneti ca plangerea utilizatorului mariposa care e rezumata mai sus poate fi rezolvata de un mediator si nu e nevoie de alte rezolvari.
Am niste nelamuriri care odata elucidate imi va intari convingerea ( si nu numai mie ) ca se poate sau nu se poate ca acest caz sa fie rezolvat de un mediator.
1. Interventia mediatorului in abordarea partii "agresive si indolente" in urma plangerii unei parti agresate si sensibile are metode teoretice de abordare eficienta cu realizari de succes in practica ?
2. Personal ati rezolvat un caz de genul agresor agresat si partea agresoare a vrut sa stea de vorba cu dvs. ca de obicei o "apuca damblaua" cand intelege ca "ala cu nemultumirile lui iara ma deranjeaza... mama lui... ?
3. Credeti ca un om care ignora intretinerea unor relatii normale in societate are chef de dialog cand nu vrea sa cedeze o iota si dialogul ar putea sa-i rastoarne pozitia pe care el sta "ferm" ?

Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Medierea este facultativa.Partile pot recurge la mediere din proprie initiativa sau la recomandarea instantei de judecata ori a organului de urmarire penala .La americani aceasta metoda extrajjudiciara se practica de ani buni si a dat roade.Mai mult de 70% din litigii au fost rezolvate inainte ca ele sa fi ajuns pe rolul instantelor de judecata.In tari ca Anglia ,Franta ,Germania etc.care au preluat modelul american,pt prima data in Europa,astfel de litigii sunt rezolvate pe cale amiabila cu ajutorul mediatorului.La noi in tara ,medierea fiind in faza de pionierat, este teama omului de nou.Dar daca ar incerca ce ar pierde?Romanul ,cand i sa daschis drumul occidentului a fost receptiv la ce este mai prost,nu la ceva bun
Medierea este ceva bun.Fiecare om are si un punct slab.Daca nu incerci sa comunici cu el direct,cum vrei sa il afli?
D-le Nicolae nu trebuie sa fim pesimisti.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Cred ca e bine sa rugam administratorul ca aceste ultime discutii sa le mute intrun nou topic ca ce vorbim nu mai are nci o legatura cu cainii vecinilor latra toata noaptea si riscam sa fim atentionati pentru nerespectarea regulamentului.

Daca admin va face mutarea voi continua discutia care mi se pare extrem de importanta si interesanta.

Nu m-ati perceput corect. Nu sunt pesimist.
Este vorba de un inconvenient anormal de vecinatate.
In prima instanta depuneti o plangere prealabila la organele de politie abilitate.
Se cauta indelung o responsabilizare a proprietarului in situatia in care aparent nu i se poate imputa nici o vina.
Astfel Judecatorul aplica "principiul echitatii in raporturile de vecinatate". Important este ca Judecatorul sa gaseasca masura de tolerantasi pragul vatamarii pentru ca astfel sa se ajunga la obligatia proprietarului cainilor de a repara. Complementar exista acordarea de daune interese.
O zi buna.
jr. Teodor Dobrean

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine care latra ore in sir la curte comuna Min1215 Min1215 Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare legala in urmatoarea situatie. Detin un apartament intr-o casa ce are curtea comuna cu ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)