avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainii vecinilor latra toata noaptea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainii vecinilor latra toata noaptea

Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...
Repet post: Luni, 12 Mai 2008, 15:19

Nu aveti solutia legala expeditiva necesara pentru a rezolva problema.

Puteti constata ca din cei care au intervenit fie au accentuat pe latura naturala a lucrurilor incercand o solutie in afara legislatiei fie nu au reusit sa dea o solutie la problema argumentata legislativ.

Trebuie sa mergeti deocamdata pe depistarea personala a cauzelor si inlaturarea lor daca vecinul are o insensibilitate nenaturala la problemele dvs. S-ar putea chiar siameza sa va creeze probleme. E o pisica extrem de inteligenta dar si foarte razbunatoare. E atat de razbunatoare incat exista cazuri in care si-a ucis chiar si stapanul. Poate ca au smotocit-o cainii vecinului si se razbuna provacandu-i sistematic pe ei deranjandu-va implicit pe dvs. si pe copii.
Andreea Lisievici a scris:

Eu sincer nu sunt de acord cu atitudinea asta relaxata fata de deranjul provocat de animale. Sunt o mare iubitoare si de caini si de pisici, dar toate au o limita.

Juridic vorbind, proprietarul animalului e raspunzator pentru acesta, chiar daca animalul se poarta "natural". Ma gandesc daca nu cumva se poate apela la politie pe temeiul art. 2 din legea 61/1991:

Art. 2 - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

28) tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;



Contraventia este fapta savarsita cu vinovatie care prezinta pericol social mai redus decat infractiunea. Formele vinovatiei sunt intentia si culpa. Un animal nu poate raspunde penal, sau contraventional...
NU, nu exista o solutie legala la problema dumneavoastra. :(
Si ca sa inteleg: nimanui nu i se pare culpabil faptul ca un om lasa un animal sa latre zi si noapte?
Contraventia nu se adreseaza cainelui ci stapanului... motiv pentru care nu este necesara culpa cainelui, ci culpa stapanului, care-si lasa cainele sa latre zi si noapte.
Motivele (ca o fi vorba de razbunatoarea pisica siameza sau nu!!!) nu au importanta decat daca pot duce la o eventuala lipsa de vinovatie a stapanului...
Iar faptul ca cei cativa care si-au dat oboseala sa raspunda aici nu au propus o solutie legala sigura nu inseamna ca ea nu exista, ci doar ca respectivii (eu inclusiv)nu o cunosc!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
ContSters56778, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

Si ca sa inteleg: nimanui nu i se pare culpabil faptul ca un om lasa un animal sa latre zi si noapte?


Sunt de acord cu Andreea aici...si eu am caine (din fericire nu latra...) si imi plac animalele...dar a-ti lasa animalele sa faca intr-una galagie deranjand in mod constant vecinii...nu mi se pare normal...si cred totusi ca se poate merge pe legea cu ordinea publica...

In ceea ce priveste grefarea contraventiei pe vinovatie...si faptul ca animalele nu raspund penal/contraventional/de nici un fel...atunci de ce mai reglementeaza dreptul nostru raspunderea civila delictuala pentru fapta animalelor?

Cred ca daca tragem putin de legea 61/1991, ne bazam pe principiul raporturilor de buna vecinatate...am avea un argument...acum doar nu era ca legislatia sa spuna "este interzis proprietarilor de animale sa ii lase sa latre/miaune/chitaie/behaie/necheze etc prea tare"...

Si...nu cred ca interpelarea mai mult sau mai putin ironica avand in rolul principal pisica siameza infiorator de razbunatoare este adecvat...as vrea sa vad cum v-ati simti si dvs daca vecinul de bloc ar avea un caine care ar latra intr-una, si ati avea si un copil mic de ingrijit...

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine care latra ore in sir la curte comuna Min1215 Min1215 Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare legala in urmatoarea situatie. Detin un apartament intr-o casa ce are curtea comuna cu ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)