Andreea Lisievici a scris:
Si ca sa inteleg: nimanui nu i se pare culpabil faptul ca un om lasa un animal sa latre zi si noapte?
Sunt de acord cu Andreea aici...si eu am caine (din fericire nu latra...) si imi plac animalele...dar a-ti lasa animalele sa faca intr-una galagie deranjand in mod constant vecinii...nu mi se pare normal...si cred totusi ca se poate merge pe legea cu ordinea publica...
In ceea ce priveste grefarea contraventiei pe vinovatie...si faptul ca animalele nu raspund penal/contraventional/de nici un fel...atunci de ce mai reglementeaza dreptul nostru raspunderea civila delictuala pentru fapta animalelor?
Cred ca daca tragem putin de legea 61/1991, ne bazam pe principiul raporturilor de buna vecinatate...am avea un argument...acum doar nu era ca legislatia sa spuna "este interzis proprietarilor de animale sa ii lase sa latre/miaune/chitaie/behaie/necheze etc prea tare"...
Si...nu cred ca interpelarea mai mult sau mai putin ironica avand in rolul principal pisica siameza infiorator de razbunatoare este adecvat...as vrea sa vad cum v-ati simti si dvs daca vecinul de bloc ar avea un caine care ar latra intr-una, si ati avea si un copil mic de ingrijit...