avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cainii vecinilor latra toata noaptea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cainii vecinilor latra toata noaptea

Salutare! Revin cu o alta problema. Vecinii mei nepretuiti au 3 sau 4 caini pe care i-au legat in curtea lor, dar chiar sub geamurile mele. Problema e ca animalutele latra 3-4 ore NOAPTEA pina pe la 1, iar dimineata la 6 incep iarasi... Am un copil de 2 ani care nu poate dormi, iar la sfarsitul lunii trebuie sa nasc... E stresant! F stresant! Ce pot face? Am vorbit cu ei omeneste. Degeaba. Cui sa ma adresez ca sa-i oblige pe vecinii astia sa isi mute cainii sau orice altceva... Va rog...

tatu tudor2007 a scris:
Medierea este facultativa.Partile pot recurge la mediere din proprie initiativa sau la recomandarea instantei de judecata ori a organului de urmarire penala.


Fiind facultativa sigur ca trebuie sa aibe acordul ambelor parti care cred amandoua ca ca se poate face totusi ceva fara a recurge la actiuni in instanta sau la politie. Credeti ca, domna de la parter cu cainele care ignora problemele de convietuire cu ceilalti locatari, va semna un contract de mediere sau va sta macar de vorba cu dvs. ?

La americani aceasta metoda extrajjudiciara se practica de ani buni si a dat roade. Mai mult de 70% din litigii au fost rezolvate inainte ca ele sa fi ajuns pe rolul instantelor de judecata.In tari ca Anglia ,Franta ,Germania etc.care au preluat modelul american,pt prima data in Europa,astfel de litigii sunt rezolvate pe cale amiabila cu ajutorul mediatorului.


Intro societate asezata economic in care totul merge ceas de la primarie, politie ( care in America daca iei mainile de pe volan la un control te impusca ca pe o gaina) la justitie sigur ca problemele cetatenilor nu sunt foarte mari si nivelul stresului este mult mai redus. In cele mai multe cazuri medierea sigur ca e o solutie.
Personal m-am inchipuit mediator si am facut un exercitiu simplu. Am urmarit problemele intre doua sau mai multe parti implicate care cer sfat pe avocatnet si am incercat sa imi inchipui teoretic la cate din acestea am o sansa de izbanda in mediere avand in vedere experienta personala in comunicare. Sincer va spun ca nu sunt prea multe.
Ca sa poti media trebuie sa vorbesti cu partile implicate. Dar de cele ai multe ori partea care agreseaza nu vrea sa discute sau in cel mai bun caz discuta de pe pozitii inflexibile

La noi in tara ,medierea fiind in faza de pionierat, este teama omului de nou.


Medierea nu este noua. Forma pe care o ia juridic e noua.

Dar daca ar incerca ce ar pierde?


Da sunt de acord, sa incerce. In acest fel si mediatorul isi imbogateste capacitatile de mediere. Altfel ramane un teoretician cu posibilitati nefolosite de societate. Daca as fi la ministerul justitiei as incerca sa conving ministerul finantelor sa introduca plati pentru mediatori din bani guvernamentali asa cum a introdus pentru avocatii care apara cetatenii cu venituri mici. Ar mai scadea presiunea pe justitie.

Romanul ,cand i sa daschis drumul occidentului a fost receptiv la ce este mai prost,nu la ceva bun.


Generalitatea este exagerata si nereala. A luat si bune si rele, la fel ca si occidentul de la noi. Transfer numai de bune sau de rele nu exista.

Medierea este ceva bun.Fiecare om are si un punct slab.Daca nu incerci sa comunici cu el direct,cum vrei sa il afli?


Poti comunica cu un om care are ca metoda principala de comunicare "batuta cu strigaturi" daca esti dotat cu ceva "ustensile mai convingatoare" decat vorba buna . In aceste cazuri medierea e neputincioasa.

D-le Nicolae nu trebuie sa fim pesimisti.


Sunt un om cu convingerea ca binele invinge intotdeauna. Toate victoriile raului sunt doar aparente.

PREVEDERILE ART.20 DIN OUG NR 51/2008- incurajeaza justitiabilii sa isi solutioneze conflictele prin mediere:

"In cazul in care persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau (2) face dovada ca, anterior inceperii procesului, a parcurs procedura de mediere a litigiului, beneficiaza si de restituirea sumei platite mediatorului cu titlu de onorariu. De acelasi drept beneficiaza si persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 8 alin. (1) sau (2), daca solicita medierea dupa inceperea procesului, dar inainte de prima zi de infatisare. Suma la a carei restituire partea are dreptul se stabileste de instanta, prin incheiere pronuntata potrivit art. 15
Salutare! Pina la urma (adica 1 luna) vecinii si-au mutat cainii in capatul gradinii asa cum le-am sugerat la inceput. ideea e ca dialogul a facut totul posibil pina atunci. Din acel moment ei nu ma mai saluta. Telul a fost atins, animalutele sunt ok... Din pacate cainii latra in continuare, ceea ce ma face sa cred ca nu li se da mancare sau sunt batuti... Imi pare rau. multumesc pentru raspunsuri. Era si este, zic, o problema mica, dar e o felie din viata asa ca am scris-o aici. Multumesc din nou... PS: Am nascut o fetita, totul e ok... Doarme fara sa fie deranjata de catei :)
:) Totul e bine cand se termina cu bine.

Sa va traiasca fetita si dvs. cu ea si sa aveti si nepoti. :)

La vecin ii va trece supararea. Timpul ii va schimba cu siguranta atitudinea prezenta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
dora negrea a scris:

Salutare! Pina la urma (adica 1 luna) vecinii si-au mutat cainii in capatul gradinii asa cum le-am sugerat la inceput. ideea e ca dialogul a facut totul posibil pina atunci. Din acel moment ei nu ma mai saluta. Telul a fost atins, animalutele sunt ok... Din pacate cainii latra in continuare, ceea ce ma face sa cred ca nu li se da mancare sau sunt batuti... Imi pare rau. multumesc pentru raspunsuri. Era si este, zic, o problema mica, dar e o felie din viata asa ca am scris-o aici. Multumesc din nou... PS: Am nascut o fetita, totul e ok... Doarme fara sa fie deranjata de catei :)


Felicitari, doamna! Sa va traiasca fetita si sa fie sanatoasa...
Ma bucur ca vi s-a schimbat tonul si tonusul... Pana la urma, cand ai un copil, toate celelalte probleme palesc.
Daca copilul poate dormi linistit, sunteti parinti fericiti! Invatam de la copii... ei nu judeca, nu se supara, iarta intotdeauna si sunt plini de iubire... ceea ce va dorim din plin...:love:

Alte discuții în legătură

Detinere caine in apartament adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: detin un catie de talie mica in varsta de 13 ani in locuinta proprietate personala.Cainele nu este periculos dar la fel ... (vezi toată discuția)
Caine care latra ore in sir la curte comuna Min1215 Min1215 Buna seara. Va rog mult sa imi spuneti daca exista vreo rezolvare legala in urmatoarea situatie. Detin un apartament intr-o casa ce are curtea comuna cu ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului evgheni evgheni Stimati cititori locuiesc la bloc.Vecinul de deasupra detine un caine de talie mare care latra infernal,in special noaptea. Am discutat cu vecinul si mi-a ... (vezi toată discuția)