avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... INTAMPINARE in proces de divort + partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

INTAMPINARE in proces de divort + partaj bunuri comune

Buna dimineata!

Ma aflu in situatia neplacuta de a fi parat intr-un proces de divort + partaj bunuri comune, proces aflat in faza de fond. Chiar primul termen de judecata are loc la judecatoria de sector din Bucuresti in data de 24 februarie 2011, adica joia viitoare. Pe citatie scrie, bineinteles, faptul ca:

"CEL MAI TARZIU cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE".

Stiu ca INTAMPINAREA nu ar fi, totusi, absolut obligatorie. Eu doresc neaparat sa depun "Cerere reconventionala", fiindca am motive esentiale de invederat -- asa cum am explicat -- abia ULTERIOR scrierii acestui mesaj, in postarea mea de mai jos! In acest context, am doar 2 intrebari destul de facile, care se refera la termenul de depundere al "Cererii reconventionale":

1.) Pot sa depun "Cererea reconventionala" prin posta? (As trimite plicul de la un oficiu postal din sectorul 1 pentru a ajunge la judecatoria care este situata TOT in Bucuresti -- nu stiu insa daca data de pe stampila postei poate sa corespunda CERINTEI susmentionate de a fi CONSIDERATA "cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata" = 24 februarie 2011.)

2.) Care este CHIAR ULTIMA ZI in care va trebui sa depun (in varianta fara Posta Romana!) prin serviciul registratura de la Judecatorie? (Fiind angajat full-time, am foarte putin timp pentru asemenea activitati in timpul saptamanii, insa eu nu imi dau seama care este CHIAR ULTIMA ZI, pentru a nu pierde insa acest termen foarte important pentru mine.)

[Subliniez faptul ca am editat acest mesaj DUPA ce l-am postat initial, intrucat mesajul initial continea o confuzie, si am adaugat mai jos o formulare mult mai clara a nelamuririi mele!]

Va multumesc, in mod anticipat, pentru eventualul raspuns,
Cu deosebita consideratie,
Adrian Serban
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
Adrian Serban, utilizator
Va multumesc foarte mult pentru aceasta asigurare pe cat de concisa, pe atat de importanta, care realmente conteaza extrem de mult, fiindca imi ofera mare incredere pentru termenul de judecata de joi!

Presupun ca -- daca raspunsul este, iata, pozitiv la "riscul cu totul nedorit" numerotat cu litera A.) in mesajul meu de duminica, 20 februarie 2011, 03:19 -- atunci poate ca as putea, eventual, presupune ca raspunsul ar fi pozitiv chiar si la celelalte doua riscuri, numerotate (in acelasi mesaj al meu din data de 20 februarie) cu literele B.) si, respectiv, C.).
Saptamana de lucru tocmai s-a incheiat, astfel incat am acum ragazul necesar sa scriu ce s-a intamplat joi. Esec total... #-o Mi-a fost RESPINSA cererea de angajare aparator, fiindca instanta a considerat ca -- in ciuda cererii SCRISE depuse de mine la dosarul cauzei inca de miercuri -- motivul amanarii nu este unul suficient de puternic...

NU am scris aceste randuri in sensul unei intrebari, caci acum e deja tarziu, ci am dorit doar ca persoanele care mi-au raspuns sa stie ce s-a intamplat, ocazie cu care le multumesc inca o data pentru intentia eminamente buna, indiferent de consecintele defavorabile. Cu multumiri, Adrian Serban
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Veti primi un termen pentru a va angaja avocat.

Pe viitor sa aveti grija in gura cui va uitati.
romascanu a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Veti primi un termen pentru a va angaja avocat.

Pe viitor sa aveti grija in gura cui va uitati.

eh...unii mai gresesc:D..nu au capacitatea de a anticipa cum au altii;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Februarie 2011
ContSters188173, utilizator
Adrian Serban a scris:

Saptamana de lucru tocmai s-a incheiat, astfel incat am acum ragazul necesar sa scriu ce s-a intamplat joi. Esec total... #-o Mi-a fost RESPINSA cererea de angajare aparator, fiindca instanta a considerat ca -- in ciuda cererii SCRISE depuse de mine la dosarul cauzei inca de miercuri -- motivul amanarii nu este unul suficient de puternic...

NU am scris aceste randuri in sensul unei intrebari, caci acum e deja tarziu, ci am dorit doar ca persoanele care mi-au raspuns sa stie ce s-a intamplat, ocazie cu care le multumesc inca o data pentru intentia eminamente buna, indiferent de consecintele defavorabile. Cu multumiri, Adrian Serban

IN 99,9 % DIN CAZURI SE ACORDA AMANAREA...
DIN CE MOTIV S-A RESPINS CEREREA?

Instantele nu intreaba si nu pune pe nimeni sa dovedeasca ca are credite bancare, 2-3 copii in intretinere,etc. si ca de aceea nu are bani de avocat sau mai stiu eu ce altceva...
Ori castigati sigur procesul si de aceea instanta nu a mai avut chef sa amane...

Sau poate ca iti trebuie relatii ca altfel nu se da dreptul de a-ti angaja avocat.
Asa par sa sugereze cei de mai sus.Ma refer la avocati.

Alte discuții în legătură

Data limita de depunere cerere amanare proces A-B-C A-B-C Buna ziua, Am primit o citatie in calitate de parata dar fara sa aiba atasata cererea de chemare in judecata a reclamantului cu prezentarea motivelor. In ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)
Program vizitare cosmina71 cosmina71 Buna ziua In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu. Am fost sfatuita sa fac ... (vezi toată discuția)