Ma aflu in situatia neplacuta de a fi parat intr-un proces de divort + partaj bunuri comune, proces aflat in faza de fond. Chiar primul termen de judecata are loc la judecatoria de sector din Bucuresti in data de 24 februarie 2011, adica joia viitoare. Pe citatie scrie, bineinteles, faptul ca:
"CEL MAI TARZIU cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, aveti obligatia de a depune INTAMPINARE".
Stiu ca INTAMPINAREA nu ar fi, totusi, absolut obligatorie. Eu doresc neaparat sa depun "Cerere reconventionala", fiindca am motive esentiale de invederat -- asa cum am explicat -- abia ULTERIOR scrierii acestui mesaj, in postarea mea de mai jos! In acest context, am doar 2 intrebari destul de facile, care se refera la termenul de depundere al "Cererii reconventionale":
1.) Pot sa depun "Cererea reconventionala" prin posta? (As trimite plicul de la un oficiu postal din sectorul 1 pentru a ajunge la judecatoria care este situata TOT in Bucuresti -- nu stiu insa daca data de pe stampila postei poate sa corespunda CERINTEI susmentionate de a fi CONSIDERATA "cu 5 (cinci) zile inainte de termenul stabilit pentru judecata" = 24 februarie 2011.)
2.) Care este CHIAR ULTIMA ZI in care va trebui sa depun (in varianta fara Posta Romana!) prin serviciul registratura de la Judecatorie? (Fiind angajat full-time, am foarte putin timp pentru asemenea activitati in timpul saptamanii, insa eu nu imi dau seama care este CHIAR ULTIMA ZI, pentru a nu pierde insa acest termen foarte important pentru mine.)
[Subliniez faptul ca am editat acest mesaj DUPA ce l-am postat initial, intrucat mesajul initial continea o confuzie, si am adaugat mai jos o formulare mult mai clara a nelamuririi mele!]
Va multumesc, in mod anticipat, pentru eventualul raspuns,
Cu deosebita consideratie,
Adrian Serban
Asa, si !?
Lascoschi, un rest, fie el si de 0,1 %, iti da dreptul sa te exprimi in axiome de genul "veti primi termen..."!? :banned:
Inainte de a da acest "verdict" ai pus macar o intrebare de BUN SIMT? Inainte de a deschide gura ca sa te aflii in treaba (majoritatea intervenitiilor tale pe forum), te-a interesat macar sa aflii cand a primit omul citatia!? (daca n-o fi fost primita ...de-asta vara, caz in care sansa de a i se acorda termen se micsora considerabil?)
Nu era oare tot de BUN SIMT sa avertizezi persoana ca-n justitie nu-i suficient totdeauna a cere, spre a obtine!?
Expresia "temeinic motivata" din art 156 c.proc. civ. iti spune ceva!? Daca ti-ar fi spus ceva, atunci n-ai mai fi intrebat care a fost motivul respingerii (intrebare adresata...tot ca sa te aflii in treaba).
De regula nu-ti citesc postarile pe forum pentru ca mi se sterpezesc creierii si-mi stric ziua.
99% din rapunsurile tale (ca tot veni vorba de statistica) sunt despe angajarea unui avocat. Restul ... bezna. Rar sa razbata vreo idee din posirca de cuvinte.
As fi curioasa sa vad daca mai ai ceva de spus in afara de "angajati avocat". Caci incepand din clipa asta voi sterge toate mesajele tale care contin acesta expresie (ori cele care aduc implict vorba despre asta, fara sa aduca si un plus de valoare discutiei).
Daca as fi sters la vreme postarea ta de pe pagina 2 a acestui topic in care expresia in cauza apare de 4 ori in cele 4 paragrafe, i-as fi facut un bine dlui. Adrian Serban.
Nici eu nu iti citesc postarile pentru ca sunt plictisitoare mai inainte de orice...altceva.
In afara de faptul ca incercati sa va dati mai superioara nu as citi altceva.
Faptul ca se acorda amanari la primul termen de judecata este un lucru stiut de toti avocatii. Dreptul la aparare este un drept care se respecta si doar in cazul in care persoana nu este afectata se respinge cererea.
Art 156 C. pr. civ. se coroboreaza si cu art 6 din CEDO...daca ati studiat si acest text de lege...
Patru luni nu este un termen la care instanta sa respinga cererea de amanare.
Din postarile dvs. nu am remarcat sa razbata vreo idee din care sa rezulte un plus de valoare atunci cand citeam ceva...
Care ar fi fost pronunerea dvs. concreta pentru domnul Serban?
Ce ati fi considerat ca ar fi trebuit sa faca?
Cat priveste cererea reconventionala domnul Serban poate sa o depuna pe cale separata si sa deschida un alt dosar urmand sa se conexeze.
Auci, urata situatie. O sa observ doar ca solutia aleasa de dl. Serban este o non-solutie, nu era un raspuns la problema cu care venise pe Forum... Avand de ales o varianta, a ales-o pe cea care ii amana problema.
Pe de alta parte, nu e un proces penal, a avut 4 luni la dispozitie pentru a angaja un aparator, chiar exista vreo condamnare a Romaniei la CEDO pentru asa ceva? Ca exista destule care au sanctionat Romania pentru durata excesiva a proceselor pe care asemenea amanari o genereaza, de ex. Saileanu c. Romaniei.
Eumarian, amanari se acorda la un interval de 4 luni.Ganditi-va la situatia in care se sesiza instanta in iunie si avea termen in septembirie...
Am avut situatie in caz de rejudecare si imi trebuia o amanare astfel ca am trmis clientul fara mine sa amane.Este adevarat insa ca celalt avocat angajat al clientului era in sala si daca ar fi existat probleme as fi venit.
Dar...nu pot sa zic sa isi angajeze avocat deoarece imi sterge postarea:))
Dreptul la aparare este mai presus decat dreptul la un proces in termen rezonabil...
Ceea ce s-a intamplat ii poate da motiv de apel sau recurs daca va fi nemultumit de solutie si sa se trimita cauza spre rejudecare...
Finalul merita toti banii ! Ii rog pe stimatii preopinenti sa-si argumenteze tezele cu lege, cod, numar de articol ! Fara gluma, oricare amarat de justitiabil poate sa ,,incaseze'' o lovitura de acest gen (sa-i fie respins dreptul la un nou termen in vederea angajarii unui aparator) ! De aceea distinsii juristi , in special d-na ROMASCANU si d-l LASCOSCHI , ar trebui sa vina cu precizari !
Despre jurisprudenta CEDO si ,,implementarea'' ei in Romania, ce sa zic, cred ca se ,,implementeaza'' cu forcepsul !
De cand CSM-ul, forul suprem, plus marea masa a magistratilor, a aratat cum (nu) cunoaste legea si cum (nu) o aplica, ce sa ne miram....
Totusi, este bine pt. calea de atac sa ceri instantei sa se consemneze ca potrivit...art...nr...ai solcitat un nou termen pt. a-ti angaja un aparator.
Multumesc !
Program vizitare
cosmina71
Buna ziua
In iunie urmeaza a avea primul termen la proces. Problema e ca in acea perioada eu voi fi plecata cu copilul in concediu.
Am fost sfatuita sa fac ... (vezi toată discuția)