Tocmai am fost la Registrul Comertului unde, dupa ce m-au invartit vreo 5 ore cu fel de fel de nimicuri (am impresia ca sunt extrem de dezorientati, cel putin deocamdata, noua formula nu le prea convine) m-au trimis acasa pentru a obtine acordul sotiei (prin act notarial) privind folosirea apartamentului ca sediu social, precum si acordul asociatiei de locatari si a vecinilor, desi am repetat de vreo 3 ori ca o sa imi desfasor activitatea la sediul tertilor.
Stiu ca acest lucru era cerut in cazul activitatilor prestate la sediul social (pana la intrarea in vigoare a OUG 44/2008), mai mult, nu gasesc nicaieri in paragrafele referitoare la documentele necesare pentru infiintarea PFA ceva concis.
Exista vreo lege care specifica necesitatea documentelor respective (sau vreo referire mai subtila la asa ceva)? Este cazul?
nu exista nici o cumulare a calitatii de titular PF si cea de reprezentant IF. Se face simplu modificarea formei juridice din PF in IF in acest caz in momentul modificarii se face trecerea din PFA in reprezentant al IF...eu nu vad unde este suprapunerea. Daca se facea rezervarea mai spuneam, dar asa nu exista justificare. Din ce judet sunteti?
Timis.
Am explicat situatia de 3 ori la registru, ca omul nu mai doreste sa fie pfa, vrea sa se transforme, etc. Nu inteleg nici eu care e problema. Probabil nici ei nu cunosc exact procedura, este prea noua... nu stiu.
faceti cererea, depuneti documentele, inregistrati-o si directorul ORC se va pronunta prin rezolutie asupra acestui fapt, rezolutie asupra careia puteti formula plangere.
:offtopic:
vad ca e si mesajul cu nr. 100.000 totodata :)
buna ,si eu sunt taximetrist si am o nelamurire pana acum legea limiteaza ilegal nr.de taxiuri{legea taximetriei 265/2007]de acum ce se v-a intampla?primaria iese din joc si autorizatiile le da orc dar legea taxi prevedea si tot felul de autorizatii ex:autorizatie de transport in regim taxi,copie conforma a autorizatiei ,contract delegare a gestiunii etc vor mai fi necesare aceste acte ?va multumesc#-o
Potrivit art.8 alin.3 din OUG nr.44/2008, in cazul in care, potrivit unor prevederi legale speciale, pentru anumite activitati economice este necesara indeplinirea unor conditii de pregatire profesionala si/sau de atestare a pregatirii profesionale, persoanele prevazute la art. 4 din acest act normativ trebuie sa faca dovada indeplinirii acestora.
Prin urmare, trebuie sa indepliniti si conditiile prevazute de Legea taximetriei.