avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale OUG 44/2008 - PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

OUG 44/2008 - PFA

Tocmai am fost la Registrul Comertului unde, dupa ce m-au invartit vreo 5 ore cu fel de fel de nimicuri (am impresia ca sunt extrem de dezorientati, cel putin deocamdata, noua formula nu le prea convine) m-au trimis acasa pentru a obtine acordul sotiei (prin act notarial) privind folosirea apartamentului ca sediu social, precum si acordul asociatiei de locatari si a vecinilor, desi am repetat de vreo 3 ori ca o sa imi desfasor activitatea la sediul tertilor.
Stiu ca acest lucru era cerut in cazul activitatilor prestate la sediul social (pana la intrarea in vigoare a OUG 44/2008), mai mult, nu gasesc nicaieri in paragrafele referitoare la documentele necesare pentru infiintarea PFA ceva concis.
Exista vreo lege care specifica necesitatea documentelor respective (sau vreo referire mai subtila la asa ceva)? Este cazul?

Multumesc,
Constantin
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
CPE, utilizator
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 08:58, 8 August 2008
din punctul de vedere al inregistrarii la ORC pregatirea profesionala in cazul taximetriei se face cu atestatul de competente profesionale eliberat de catre ARR. Primariile din cate stiu organizeaza licitatii si stabileste un numar anual de "locuri" daca se pot numi asa, asta inseamna ca o anumita dependenta de primarii mai exista inca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa expert contabil ContSters50047 ContSters50047 desi au aparut normele metodologice de aplicare lg 571/2003 / modificate si completate, nu mi este clar daca , activitatea de prestari servicii a ... (vezi toată discuția)
Destinatie spatiu sediu social activitate birou eugen82 eugen82 vreau sa inregistrez sediul social pe o camera intr-un apartament de bloc firma are activitate birou ( consultanta , munca la calculator, fara angajati si ... (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja? petronela_marila petronela_marila BUNA ZIUA.AM UN PFA MAGZIN DE IMBRACAMINTE.POT SA-MI ANGAJEZ SOTUL SOFER CU CONTRACT DE MUNCA INDIVIDUAL?DIN CATE AM CITI IN OG.44/2008 ATATA TIMP CAT AM FAPTE ... (vezi toată discuția)