Am o proprietate formata din casa, garaj si gradina, situate intr-o zona unde exista multi oameni fara serviciu. Eu nu locuiesc acolo. Saptamana trecuta mi s-a spart garajul de doua ori si s-au furat diferite obiecte. Garajul s-a spart noaptea pentru ca la casa respectiva locuieste mama mea care este pensionara si deci proprietatea nu este lasata singura niciodata. Mai mult: este imprejmuita cu gard si poarta se inchide cu cheia. De asemenea am caine de paza in curte dar se pare ca in cazul acestor hoti nu este eficient. Am anuntat politia dar ca de obicei, dau neputinciosi din umeri. Nu stim care este motivul. Intrebare: daca pun curent electric in jurul proprietatii si hotul moare electrocutat, ce se intampla? Cum pot sa ma apar de astfel de exemplare?
Legitima aparare in cazul patrunderii fara drept, prin efractie intr-un loc imprejmuit ar fi in felul urmator: hotul sare gardul (sau sparge gardul), victima se intalneste cu el fata in fata, e amenintata, se sperie, n-are unde sa fuga si ia un par si-i da in cap.
In nici un caz nu ati fi in legitima aparare in cazul instalarii unui gard in stil Auschwitz-Buchenwald (cum a spus colegul meu mai sus). In acest caz ati raspunde pentru omor pentru ca ati instalat acel gard cu intentia directa de a omori pe cineva in cazul in care ar patrunde in locuinta dvs.
Mai mult, daca tinem cont si de ce a spus colega mai sus ca la noi, furtul se pedepseste cu inchisoarea si nu cu pedeapsa capitala...nu aveti nicio circumstanta atenuanta.
Daca faceti acest lucru, il faceti pe raspunderea dumneavoastra, deoarece daca acea persoana moare veti fi raspunzatoare pt omor cu intentie indirecta "ati prevazut rezultatul faptei, desi nu ati urmarit rezultatul, ati acceptat eventualitatea producerii lui", sau mai grav un omor cu intentie directa daca e in scopul de a omori pe cineva, de asemenea se poate vorbi si despre un omor din culpa in anumite circumstante. Cert este ca veti fi trasa la raspundere pt una dintre aceste forme de omor.
Daca, de exemplu, puneti semne ca acel gard are electricitate sau un desen, acest lucru nu va absolva de vina deoarece nu putem prezuma ca toti stiu sa citeasca sau ca toti pot vedea acel semn. Mai rau poate fi vorba si despre un copil sau o persoana se poate afla in acea zona din eroare.
Este frustant si totodata umilitor sa ne gandim ce solutii sa mai inventam doar ca sa ne aparam bunurile (si poate viata). Si este nevoie de multa disperare sa ajungi la solutia unui gard electrificat...
Ceea ce s-a spus mai sus este perfect adevarat: oricat ai fi de disperat: este greu sa traiesti avand pe constiinta moartea unei fiinte (fie ea bipeda, fie ea patrupeda), asta nemaigandidu-te la pedeapsa pe care o risti.
Puteti monta o sarma in jurul gardului si sa lansati zvonul ca este electrificata, dar hotul poate taia alimentarea cu energie electrica si sunteti mult mai expusa. Pe deasupra va gandi ca aveti mari comori inauntru de securizati atata locul. Un sistem de alarma este alimentat cu un acumulator independent care-i asigura cateva ore de functionare chiar daca curentul este intrerupt. Iar unele sisteme de securitate pot fi programate sa sune instantaneu la poiltie fara a declansa o alarma acustica sau luminoasa, drept pentru care domnu' hot poate fi prins in flagrant. Iar acest lucru este adorat de politisti.
Nu este chiar asa! Gardul "electrificat" ar trebui montat la o distanta de min.1,5 m de gardul propriu zis al proprietatii.
Prin acest gard pot circula curenti electrici NELETALI,care doar
provoaca electrosocuri pe care nu ai vrea sa le mai simti a doua oara!Exact ca in filmele de pe canalul National Geographic,in rezer-
vatiile de animale din inima Africii.Cat priveste legitima aparare,
va rog sa va amintiti de cazul pilotului Iovan care l-a impuscat mor-
tal pe hotul care ii violase casa!!
Bine zis....cand am citit de gard electrificat, exact la asta m-am gandit....sa fie curent de intesitate mica, care poate doar "gadila" hotul, nu stiu de ce toata lumea s-a gandit numai la moarte. Probabil zona in care locuieste persoana este mult prea des calcata de hoti si atunci incearca sa gaseasca o modalitate de a speria posibilii hoti. ;)
Furturi repetate
gif
Va rog ajutati-ma cu o informatie privind un modul in cate pot sa-mi apar proprietatea,avand in vedere ca stiu hotul (Il stie si politia), are dosare ... (vezi toată discuția)