Pisi Mia a scris:
Bine zis....cand am citit de gard electrificat, exact la asta m-am gandit....sa fie curent de intesitate mica, care poate doar "gadila" hotul, nu stiu de ce toata lumea s-a gandit numai la moarte. Probabil zona in care locuieste persoana este mult prea des calcata de hoti si atunci incearca sa gaseasca o modalitate de a speria posibilii hoti. ;)
Userul a pus problema "ce se intampla daca persoana moare prin eletrocutare?" de aici si raspunsurile.
In continuare, poate fi curent de intensitate mare sau mica, nu conteaza deoarece dupa cum am mai zis poate fi vorba si de un copil, iar atunci nu mai conteaza ca intensitatea este mica, rezultatul e acelasi. Daca pt un om matur acea intensitate nu este fatala pt un copil poate.
Apoi, chiar daca nu se ajunge la decesul victimei,aceasta poate suferi vatamari tot din cauza acelui gard electric. Trebuie sa gandim putin mai departe pt a putea lamuri userul.
Sa va dau si o speta (din pacate nu mai stiu unde s-a judecat cauza): Proprietarul unui imobil din cauza hotilor a conectat clanta usii la curent de slaba intensitate ce nu putea omori un om, cu toate acestea un copil care se juca a pus mana pe acea clanta si a murit in urma curentarii.
Asadar, orice solutie s-ar incerca aceasta nu poate fi legala si va atrage raspunderea persoanei care a pus acel gard.
Si ca o completare cu privire la legitima aparare invocata, nu suntem tocmai in Statele Unite ca sa ne permita legea sa ne aparam proprietatea in orice fel chiar cu riscul de a muri cineva. Iar montarea unui gard cu electricitate e un caz cu totul diferit de cazul pilotului Iovan pe care personal il consider o depasire clara a legitimei aparari, dar acesta este deja un alt subiect.