avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce raspundere am eu daca hotul care fura de la mine ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce raspundere am eu daca hotul care fura de la mine moare curentat pe proprietatea mea?

Am o proprietate formata din casa, garaj si gradina, situate intr-o zona unde exista multi oameni fara serviciu. Eu nu locuiesc acolo. Saptamana trecuta mi s-a spart garajul de doua ori si s-au furat diferite obiecte. Garajul s-a spart noaptea pentru ca la casa respectiva locuieste mama mea care este pensionara si deci proprietatea nu este lasata singura niciodata. Mai mult: este imprejmuita cu gard si poarta se inchide cu cheia. De asemenea am caine de paza in curte dar se pare ca in cazul acestor hoti nu este eficient. Am anuntat politia dar ca de obicei, dau neputinciosi din umeri. Nu stim care este motivul. Intrebare: daca pun curent electric in jurul proprietatii si hotul moare electrocutat, ce se intampla? Cum pot sa ma apar de astfel de exemplare?
Cel mai recent răspuns: roberth , utilizator 23:09, 22 Februarie 2020
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si discutii. Nu voi instala un gard electric si nu vreau sa-mi risc libertatea. Voi cauta alte metode de aparare.
offtopic, intrucat initiatoarea topicului s-a declarat satisfacuta de raspunsuri:

@acasa.moucha.org, @acontab: Amandoi aveti partial dreptate, nici unul in totalitate :)

@acasa.moucha.org: Ceea ce te omoara este intensitatea si durata curentului, de aceea dispozitivele de protectie diferentiala decupleaza in maxim 25ms daca detecteaza curenti reziduali de maxim 5mA. Exista si la noi asa ceva, pentru instalat in tabloul electric din apartament, cam la 100 lei bucata.
[ link extern ]

Exista insa o relatie intre tensiunea dvs si curentul meu, si anume rezistenta electrica a corpului uman, care e variabila: de pilda un barbat, cu piele groasa si uscata are o rezistenta electrica mult mai mare decat un copil cu mainile transpirate, deci aveti partial dreptate. NU aveti dreptate cand vorbiti de socuri electrice neletale de mare amperaj, intrucat e o contradictie in termeni. Ca un contraexemplu, hainele din fibre sintetice cand se electrizeaza si produc scantei, produc diferente de potential de ordinul zecilor de mii de volti care pisca, insa n-a murit nimeni de la ele, pentru ca descarcarea electrica dureaza doar cateva microsecunde.

@acontab: O bobina de inductie, indiferent daca e de la Dacia sau de la alta masina, este in realitate un transformator de inalta tensiune: transforma cei 12V ai vehiculului in 20000V necesari producerii scanteii in amestecul comprimat din camera de ardere a motorului. Aceasta tensiune, aplicata corpului uman, produce un curent destul de mare si de asemenea cu o durata apreciabila, ceea ce "pune jos unii oameni".

Nu o mai lungesc, ca sunt offtopic. Ofer lamuriri suplimentare pe mesageria privata.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
owlman, utilizator
Agentii de ordine ii cunosc pe cei care produc astfel de fapte.1 ii aresteaza si ulterior scapa de pedeapsa legii 2 isi primesc tainul si sunteti calcata in continuare 3 va imbolnaviti si va este afectata sanatatea de draci si neputinta 4 ii dati in cap celui care va fura si veti fi condamnata dumneavoastra ulterior 5 angajati un haidamac si el va face dreptate.asa e legea in Romania,infractorul are mai multe drepturi decat omul de bun simt
@inteleptul
Multumesc, dar nu v-am solicitat nicio precizare, niciun ,,ajutor'', dar apreciez ca incercati sa ma lamuriti asupra ciclului Carnot ! Repet, nu trebuia, dar acum stiti vorba din popor: sa fie primit !=D>
Imi plac imaginile expuse la inceput cu cadavre atarnate pe sarme , carbonizate , etc... Ce malefici sunteti.
Si eu ma gandisem la o faza de genul gardului electric, pentru ca am o casuta intr-o zona unde nu stau decat vara, iar iarna cei locali(fara munca) fura tot. Nici gard nu poti sa faci : daca e de lemn il fura si il baga pe foc, daca e de fier il scoate si il vinde. Doar de ciment ca la fortarete. Ne-au furat si apometrele din recipiente. Tot fierul vechi sau orice bucatica de fier ce se gasea prin magazii, mese de plastic si scaune, roaba, lopata, furtun de udat prin curte. tot.
Politia a zis ca nu se baga ca oricum daca intra peste ei nu gasesc nimic ca totul e vandut sau dus undeva , iar mandat obtin peste vreo luna pentru perchezitie. ROMANIA. Dar ce este sigur e ca si politia ii stie pe cei care au intrat. Si eu ii stiu dar nu am cum sa demonstrez chestia asta ca nu ii pot prinde.
Asadar ma gandeam la niste capcane din acelea pentru ursi sau mistreti sa le ingrop prin curte prin locuri esentiale. Cu lumini nu mai functioneaza ca atata timp cat stie ca nu sta nimeni acolo, nu se mai sperie ei de atat lucru. Macar o sa-l vad schiopatand, si o sa-l chinui nu o sa-l omor de tot.

Alte discuții în legătură

Furturi repetate gif gif Va rog ajutati-ma cu o informatie privind un modul in cate pot sa-mi apar proprietatea,avand in vedere ca stiu hotul (Il stie si politia), are dosare ... (vezi toată discuția)
Gard electrificat - raspundere pui_horatiu pui_horatiu M-ar interesa sa stiu ce raspundere am in cazul de mai jos: Am o proprietate privata, ingradita cu gard de sarma, nu locuiesc acolo, dar aveam 4 catelusi. In ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal - comentarii Laurentiu Ion Laurentiu Ion Chestiune legitimei aparari In codul actual art.44 al.2 ind.1 este stipulat clar ca: \\\"Se prezuma ca este în legitima aparare, si acela care savârseste ... (vezi toată discuția)