avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale majorare capital social srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

majorare capital social srl

Buna ziua,
ma intereseaza daca legislatia permite majorarea capitalului social al unei SRL prin compensare de credite de la terti, si daca da, care sunt procedurile care trebuie urmate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MASHASV , utilizator 16:48, 9 Martie 2010
norarof a scis
Se pare ca am dat-o-n bara neformuland corect intrebarea. Imi cer scuze si voi incerca in cele ce urmeaza sa fiu mai explicita.



Vedeti raspunsul este in functie de intrebare. Daca intrebarea nu este clara ce raspuns credeti ca veti primi??
Imi mentin parerea: se poate face majorarea de capital pri convertirea imprumuturilor in parti sociale/actiuni.
Si eu ma vad nevoit sa-mi mentin parerea;cum traim in Romania,la noi se poate orice....merita sa incercati si daca ati reusit,va rugam sa reveniti cu amanunte.
eu.ro.lex a scris:
cum traim in Romania,la noi se poate orice....

Da, mai ales cand exista prevedere legala expresa!
"Astfel cum rezulta din dispozitiile art. 210 si 221 din lege, este permisa si majorarea capitalului social al societatii prin compensarea creantei asociatului asupra societatii" - Cristina Cucu, Marilena-Veronica Gavris, Catalin-Gabriel Badoiu, Cristian Haraga, Legea societatilor comerciale - pag 41; pag.480 si urm.

Alte discuții în legătură

Marire capital social sfarghiuelena sfarghiuelena Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este valoarea maxima pe care poate sa-l aiba capitalul social al unui SRL?Doresc sa maresc capitalul de 200 RON cu ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social cu cladire din patimoniul societatii Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu buna ziua! un srl detine o cladire in val x lei.Doreste majorarea capitalului social cu valoarea acestei cladiri,este posibil?trebuie efectuata si o ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social prin compensare AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Buna ziua, poate cineva sa ne comunice daca a avut vreo situatie in care a majorat capitalul social al unei societati ca urmare a unei compensari a datoriei pe ... (vezi toată discuția)