avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii preaviz

Buna ziua!

In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta clauza:

"L. Alte clauze:
b) perioada de preaviz in cazul demisiei este de 15 zile calendaristice, conform legii nr. 53/2003 - Codul muncii sau contractului colectiv de munca."

si in acelasi timp aceasta clauza

"N. Dispozitii finale:
Prevederile prezentului contract individual de munca se completeaza cu dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii si al contractului colectiv de munca aplicabil incheiat la nivelul angajatorului/grupului de angajatori/ramuri/national, inregistrat sub nr. ____________ la Directia Generala de Munca si Solidaritate Sociala, Municipiului Bucuresti/Ministerului Muncii si Solidaritatii sociale."

care este perioada de preaviz care se aplica in acest caz?
15 zile sau 30

Contractul pare unul standard si angajatorul nu sa chinuit prea mult pentru a il adapta pentru fiecare post in parte.
Eu as vrea sa obtin o perioada de preaviz cat mai scurta. Ma pot preleva de aceasta prevedere din contractul individual de munca incheiat pentru a pleca in 15 zile de la avizare.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 28 Mai 2008
Este corecta interpretarea dvs. :)
In cazul dvs, termenul de preaviz este cel prevazut in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi dau demisia pup_me pup_me Buna , vreau sa-mi dau demisa cum ar trebui sa o formulez? sau cum ar trebui sa sune si sa fie ok in cartea de munca? si trebuie sa stau 15 zile sau 14 zile? (vezi toată discuția)
Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ? pm_35 pm_35 Buna ziua ! In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen ... (vezi toată discuția)