Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei (casa parinteasca si pamantul aferent) ? Dar la apartamentul dobandit in timpul primei casatorii, pe care este coproprietara impreuna cu copilul din prima casatorie. Mentionez ca ambii soti sunt la a doua casatorie, nu au copii impreuna, dar au copii din casniciile anterioare.
Nu astept sa-mi bage cineva in traista.
Problema mea este alta: pana acum nu am avut nici o pretentie asupra mostenirii fratelui meu si nici nu vrem sa-i luam ceva sotiei acestuia.Ea poate, in continuare sa se foloseasca nestingherita de casa si teren cat este in viata.Ea vrea sa detina singura mostenirea pentru a o putea vinde .Nu ne convine acest lucru.Este vorba de casa fratelui meu la construirea caruia am ajutat cu totii, inainte ca acesta sa se casatoreasca.De asemenea,terenul a apartinut integral parintilor nostri.Astfel, este vorba mai mult de o mostenire sentimentala,si nu dorim instrainarea acesteia.
Mentionez, intr-adevar ca nu avem nici un inscris de acceptare a succesiunii, dar nici cumnata mea nu are.
Daca cumnata are calitate de mostenitor va poate inlatura pe voi de la mostenire chiar daca nu are un inscris de acceptare a mostenirii.Ea locuieste acolo si asta conteaza enorm.
Deschideti mostenirea in termen de 6 luni de la data decesului defunctului.
Mostenirea se deschide prin moarte, deci nu trebuia sa deschideti dvs. nimic.
Dar trebuia sa ACCEPTATI mostenirea in termen de 6 luni de la data mortii fratelui (inteleg ca a murit in 2004).
Acceptarea se facea fie prin declaratie de acceptare (la notar) fie prin alte acte neechivoce (cum af fi: vanzarea unor bunuri din modtenire, plata impozitelor, etc).
Mai cititi odata cu atentie ce v-am scris mai sus si din care nu ati retinut decat expresia cu ... traista. La acesta acceptare se referea.
Daca cumnata va chemat in judecata pentru a se constata ca e singura mostenitoare, probabil ca se bazeaza ea pe ceva. Probabil ca nii unul dintre dvs. (frati/surori) nu ati facut acte de acceptare).
Va trebui sa mergeti la instanta.Daca nu deschideti procesul dvs va fi mai rau consultati un avocat intr-un mediu privat ca sa intelegeti exact daca nu ati iesit din schema.
Altfel, riscati sa pierdeti procesul.
Mostenire
verginica73
in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
olga2011
va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii ... (vezi toată discuția)