avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Demisia la romani
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Demisia la romani

Doua evenimente,cu diferite conotatii,dar care au -se pare- acelasi numitor,m-au determinat sa abordez acest subiect.
Un politician este inregistrat in biroul sau din Parlamentul European,cerand mita,pentru a promova unele amendamente legislative ale unei firme inexistente.
Filmuletul realizat de jurnalistii britanici,face ocolul Europei si al fluxurilor agentiilor de presa iar respectiva persoana,desi alti doi colegi ai sai,surprinsi in aceeasi jenanta ipostaza,se grabesc sa demisioneze,refuza cu obstinatie sa ia cea mai corecta hotarare,cea de a demisiona.
Mai mult,se expune huiduielilor celorlalti parlamentari si rusinii cautarii unor elemente compromitatoare in biroul sau de catre conducerea Parlamentului European.
Intrebat fiind despre pozitia sa,omul politic se autoclameaza ca fiind nevinovat,desi culpa morala,care a determinat demisia celorlalti doi colegi ai sai,este evidenta.
Mai mult,la insistentele grupului politic din care face partidul care l-a trimis in legislativul european si care l-a exclus din randurile sale,conducerea partidului se desolidarizeaza,macar in aparentia,pana acum(pacat ca numai la insistentele unor parteneri politici europeni !)de activitatea sa si declara ca il va demite,fara a se grabi totusi sa ia vreo masura imediata,ceruta cu stringenta de situatia creata.
Omul nostru politic,prefera sa se aseze cuminte,in ultimele randuri ale salii de dezbateri,sa suporte rusinea "cu stoicism",dar nu demisioneaza,acuzand in continuare in mod rituos"marea nedreptate" la care este supus.
O a doua persoana,la care ma refeream mai sus,provine dintr-un alt mediu,cel al sportului,dar se comporta identic,dupa ce aduce una dintre cele mai iubite nationale a Romaniei,pe cea mai de jost treapta din ultimii cateva zeci de ani.
O nationala care prin evolutia sa, acum cateva zile ,nu numai ca intristat foarte multi suporteri,dar a pacatuit si prin a avea cea mai penibila exprimare din istoria sa.
Intrebat astazi intr-o conferinta de presa despre parerea sa,selectionerul a incercat sa iasa din postura penibila in care se afla,"aruncand" pe jurnalisti "anatema" lipsei de patriotism.
Acestor doi oameni,se pare ca li s-a cam "lipit scaunele de funduri" si nu au demnitatea unul sa recunoasca ca a devenit penibil,iar celalalt sa isi recunoasca infrangerile,sa si le asume,ca si incapacitatea profesionala de a fi selectioner.
Ce ne trebuie noua ca oameni,ca popor sa reusim sa ne recunoastem infrangerile sau nereusitele si sa ne retragem cu demnitate din posturile sau din demnitatile unde am fost numiti ?

Sa fie de vina,lacomia,lasitatea,lipsa de educatie ?


Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 19:04, 10 Aprilie 2011
Parlamentarul poate ca nu doreste sa demisioneze deoarece se stie ”curat” iar demisionand ar ”ridica semne de intrebare” care ar ”da apa la moara” adversarilor politici... Oare n-ar trebui sa demisioneze in momentul in care s-ar dovedi adevarata o eventuala acuzatie?

Cat priveste demisia unui selectioner... O fi numai el vinovat de esecul unei echipe? N-ar putea fi valabila chestiunea ca ”cineva” nu-l mai vrea (ca or fi membri ai echipei sau alte prsoane) si atunci cei selectionati se inteleg sa ”dea rateuri” pentru a fi blamat si schimbat un selectioner?
Zic si eu...
Daca nimeni nu te sustine, daca nimeni nu ridica un semn de mirare ca ar fi posibil ca toti sa se insele, despre ce sa mai vorbim? Chiar daca, sa zicem, pana la urma i s-ar dovedi nevinovatia, cum face fata ranchiunei publice ca s-a inselat? Va ramane un proscris al intamplarilor, ca e sau nu vinovat!
In limbajul popular pe care il uitam adesea, bunicii nostri spuneau "E de rusine, mama" si intrai in pamant. Acum nu se mai poarta asta, spunea @Magda Staicu mai sus, ci tupeul de a incasa bani, bani, bani...mereu bani, deasupra tuturor, bani, in numele muncii si eforturilor rasplatite cu bani, cu bani, cu multi bani...
In fine, treaba lui!

Nu conteaza ca mai sunt si altii de vina, conteaza ca tu nu ai stiut sa-ti faci echipa, ca nu ai fost inspirat, ca nu ai putut sa-i coordonezi ca sa scoti cele mai bune rezultate. Nu la primul meci, hai si la al doilea...dar mereu, mereu? Adica ceilalti nu vor sa joace, nu stiu sa joace? Pai tu ce faci daca constati asta? E totusi om de fotbal, nu e un adus de pe strada!
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
elga50, moderator
Nu ! Ar trebui sa demisioneze imediat ! De ce ? Pentru ca dezonoreaza o tara intreaga prin obstinatia cu care se leaga de scaunul de europarlamentar. Cred ca imaginea tarii care te-a trimis la Bruxelles este mai importanta decat imaginea ta si a partidului din care faci parte. In momentul in care planeaza asupra ta suspiciunea ca ai incalcat legea este o chestiune de onoare sa-ti dai demisia, chiar daca te stii nevinovat, pentru a nu face rau si altora.
In ceea ce-l priveste pe Lucescu junior cred ca este tot o chestiune de onoare sa pleci daca vezi ca nu te poti face respectat. Ce rost are sa ramai si sa nenorocesti o echipa nationala daca nici macar in fata jucatorilor nu poti sa te impui. In plus, jucatorii sunt convocati de selectioner. Peste toate, au fost convocati jucatori fara echipa( vezi Florescu) si jucatori care nu mai joaca la echipele lor de luni bune.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Emil Lasconi, Consilier juridic
Eu cred ca faptul ca acei oameni nu-si dau demisia e generat de o stare foarte intalnita la noi: nimeni nu sanctioneaza in vreun fel astfel de gesturi, nici prin vot, nici prin tinut minte gesturile acelui om in viitor, nici prin altele. Oamenii sunt balacariti, scandalul din presa care dureaza o vreme, dupa care revin fara jena in prim-plan-ul oricarui tip de activitate de la noi.

Poate are de-a face cu sufletul tolerant si iertator al cetateanului roman, care se gandeste la un moment dat ca si ala e om si el poate gresi ... si scuze de genul asta s-ar intalni multe.

N-as zice ca e o problema a intregului popor, am vazut destui oameni care inteleg sa se retraga atunci cand actiunile lor nu mai sunt aprobate de cei din jur. Din pacate, astfel de exemple sunt extrem de rare si sunt prezentate extrem de putin in mass-media.
@d-na "havera" si nu numai

Nu stiu daca are,dar poate avea legatura.
In urma cu cativa ani am cunoscut un japonez de cca.62 de ani,om care a facut de toate de la operator de film in Japonia,apoi in SUA,pana a ajuns in tara noastra unde a inceput o afacere inteligenta cu un gen de fastfood ,cu specific japonez.
Omul acela nu se ferea in niciun fel sa munceasca orice,fiind priceput in mai multe domenii,inclusiv la reparatii auto.
Era de o vivacitate si avea o dorinta de face orice la care se pricepea,de a ajuta dezinteresat pe oricine.
M-a impresionat profund,l-am invitat la o aniversare de a mea,unde din nou a impresionat prin prezenta sa,prin forta sa interioara,prin optimismul pe care il degaja.
La un moment dat intr-un cerc de intimi,am afirmat ca ar fi bine pentru Romania daca am"importa" cat mai multi japonezi pentru ca am avea multe de invatat de la ei,inclusiv in privinta mentalitatii si a cultului pentru munca,eu recunoscand ca sunt un admirator al acestui popor si al culturii nipone.
Rapunsul unui prieten m-a lasat la acea ora fara replica:
"Cat de multi japonezi ar veni la noi in tara,peste mai mult sau mai putin timp s-ar "romaniza""
Peste niste ani de zile, companii straine activand in Romania,s-au romanizat mai mult decat s-ar fi asteptat oricine si rezultatele se cam vad.
Totusi demnitatea,spiritul de sacrificiu,puterea de a renunta,chiar de a demisiona, sunt convins ca nu pot fi luate de nimeni.
Cu conditia sa existe...
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Implicarea avocatului in politica: normalitate sau prostie? Remus Mindru Remus Mindru Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate ... (vezi toată discuția)
Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Rușine parlamentului... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Își măresc salariile iar la restul oamenilor nu se majorează. Problema este ca nici nu ajuta deloc în privința corupției. Oricât ar avea tot nu ... (vezi toată discuția)