avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Demisia la romani
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Demisia la romani

Doua evenimente,cu diferite conotatii,dar care au -se pare- acelasi numitor,m-au determinat sa abordez acest subiect.
Un politician este inregistrat in biroul sau din Parlamentul European,cerand mita,pentru a promova unele amendamente legislative ale unei firme inexistente.
Filmuletul realizat de jurnalistii britanici,face ocolul Europei si al fluxurilor agentiilor de presa iar respectiva persoana,desi alti doi colegi ai sai,surprinsi in aceeasi jenanta ipostaza,se grabesc sa demisioneze,refuza cu obstinatie sa ia cea mai corecta hotarare,cea de a demisiona.
Mai mult,se expune huiduielilor celorlalti parlamentari si rusinii cautarii unor elemente compromitatoare in biroul sau de catre conducerea Parlamentului European.
Intrebat fiind despre pozitia sa,omul politic se autoclameaza ca fiind nevinovat,desi culpa morala,care a determinat demisia celorlalti doi colegi ai sai,este evidenta.
Mai mult,la insistentele grupului politic din care face partidul care l-a trimis in legislativul european si care l-a exclus din randurile sale,conducerea partidului se desolidarizeaza,macar in aparentia,pana acum(pacat ca numai la insistentele unor parteneri politici europeni !)de activitatea sa si declara ca il va demite,fara a se grabi totusi sa ia vreo masura imediata,ceruta cu stringenta de situatia creata.
Omul nostru politic,prefera sa se aseze cuminte,in ultimele randuri ale salii de dezbateri,sa suporte rusinea "cu stoicism",dar nu demisioneaza,acuzand in continuare in mod rituos"marea nedreptate" la care este supus.
O a doua persoana,la care ma refeream mai sus,provine dintr-un alt mediu,cel al sportului,dar se comporta identic,dupa ce aduce una dintre cele mai iubite nationale a Romaniei,pe cea mai de jost treapta din ultimii cateva zeci de ani.
O nationala care prin evolutia sa, acum cateva zile ,nu numai ca intristat foarte multi suporteri,dar a pacatuit si prin a avea cea mai penibila exprimare din istoria sa.
Intrebat astazi intr-o conferinta de presa despre parerea sa,selectionerul a incercat sa iasa din postura penibila in care se afla,"aruncand" pe jurnalisti "anatema" lipsei de patriotism.
Acestor doi oameni,se pare ca li s-a cam "lipit scaunele de funduri" si nu au demnitatea unul sa recunoasca ca a devenit penibil,iar celalalt sa isi recunoasca infrangerile,sa si le asume,ca si incapacitatea profesionala de a fi selectioner.
Ce ne trebuie noua ca oameni,ca popor sa reusim sa ne recunoastem infrangerile sau nereusitele si sa ne retragem cu demnitate din posturile sau din demnitatile unde am fost numiti ?

Sa fie de vina,lacomia,lasitatea,lipsa de educatie ?

Cel mai recent răspuns: irinu , utilizator 19:04, 10 Aprilie 2011
Undeva, in neantul memoriei mele, a ramas o teorie care mai nu stiu cui apartine, unde am citit-o sau daca am vazut vreun documentar ‘’despre’’, care explica evolutia diferita a omenirii in functie de zonele geografice. Acea teorie spunea ca grupurile / popoarele care aveau la indemana hrana mai tot timpul anului datorita climei prietenoase sau naturii inconjuratoare, au evoluat mai lent (din mai toate punctele de vedere, dar in primul rand intelectual) pentru nu au trebuit sa-si puna prea mult mintea la contributie pentru supravietuire. Sunt de acord in totalitate cu acea teorie. A se vedea conditiile geografice ale Japoniei; daca vreti, le putem compara cu ale noastre. Si apoi, cu patriotism, sa ne comparam evolutiile.

De asemenea, sunt de acord si sustin punctul de vedere conform caruia nu se poate aplica o eticheta unui popor intreg – al nostru, ca despre noi e vorba in topic, din cauza lipsei de demnitate / onoare / responsabilitate a unor oameni ajunsi in pozitii care sunt asociate cu renumele tarii. Suntem un popor necajit, saracit si oarecum deznadajduit, care se uita la ei si atat, faptul ca se discuta in spatiul public despre coruptie din pacate nu ajuta la nimic. Ramane insa speranta ca farasul care se activeaza din cand in cand va curata putin mizeria. Macar putin. In demisii de onoare insa nu putem spera.
Parerea mea :)

Oooof... si memoria de scurta durata ma lasa... incepusem mesajul cu gandul sa-i spun d-lui r.gabi ca niciodata un japonez n-o sa poata fi romanizat din punct de vedere al simtului onoarei. Se va opune gena, dupa cum spunea si elga. Ii spun acum. Romanizat in sensul rau, ca termenul are si sens bun. Nu dezvolt ca am uitat din nou ce am vrut sa spun :">
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters196669, utilizator
Despre demisie...
Din punctul meu de vedere, demisia inseamna a renunta la ceva ce iti place/iti este convenabil la un moment dat, pentru a a rezolva un conflict personal, de natura emotionala. Depinde de directia conflictului. Poate fi determinat de un confort referitor la starea materiala sau pozitie sociala si influenta pe care o ofera.
Sa nu uitam ca marile tunuri s-au dat la adapostul unor functii, loviturile de stat s-au dat de catre apropiatii conducatorilor, iar revolutiile nu sunt niciodata spontane. Toate au o motivatie data de interesele unui grup restrans, care si profita de pe urma perimarii unui tip de relatii, construindu-si propriul sistem de influenta.
Politicianul in discutie este, la randul sau, o persoana care a profitat de pe urma schimbarilor post-decembriste. Ar fi nerealist sa credem ca a devenit europarlamentar fara compromisuri. Compromisul face parte din viata lui, ca si din viata oricarui om ce detine o functie sau un privilegiu (cred ca nu ne impiedicam de egalitatea cetateneasca ceruta de lege, ca oricum nu exista).
Ceea ce lipseste poporului nostru (zic eu) este realismul. Chiar si flagrantul, la noi, trebuie probat (sunt de acord ), dar sa fie si eliberat infractorul din lipsa de probe (in contextul flagrantului), cred ca e o dovada de mare naivitate.
Si atunci, ne miram ca domnul in discutie nu-si da demisia? Pai, a demonstrat cineva ca flagrantul este flagrant? Nu. Rusine? Nu exista. Nu poti fi, in acelasi timp, un "datator din coate" si un om de bun-simt. La noi nici legea nu functioneaza, dar bunul-simt?!
Despre celalat personaj nu stiu nimic. Nu pot sa-i comentez atitudinea, decat gandindu-ma la avantajele pe care I le ofera pozitia de antrenor. Chiar daca vremelnic, chiar daca pretul este imaginea facuta ferfenite, nu conteaza. Se afla in mijlocul unui scandal public? Este mediatizat? Si-a creat posibilitatea de a fi vazut mai mult ca personaj decat ca antrenor? Pentru el e bine. Ce daca pentru noi inseamna altceva!
Observ ca aceasta este imaginea actuala a omului de success. Nu conteaza ca nu intelegi o intrebare, ca dai raspunsul atat de anapoda ca e “ca-n biserica” (pentru cine nu stie: el se-nchina de ce zic eu, eu ma-nchin de ce zic ei), nu conteaza nici ca nu te recomanda mai nimic pentru ceea ce faci (prost si fara rost), e important ca te vede lumea, te aud oamenii si doar asta pot face: sa auda. Replica nu poate veni, ca oamenii n-au microfon, nici butoane, (probabil) nici puterea de a mai rade de ce aud.
Nu-si vor da demisia cei vizati pentru ca ei asa traiesc, pentru bani si imagine. Activitatea lor nu are nimic in comun cu respectful (fata de nimic), iar fara imagine nu se recunosc, nu pot exista.
Nu discutam despre cei care isi dau demisia pentru a face ceva mai bun, mai cu rost sau pentru ca s-au razgandit ori pentru ca viata poate fi si altfel. Acestia nu sunt nici vizibili, nici vocali. Sunt pur si simplu oameni
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
elena138, utilizator
Nu stiam nimic de acel antrenor,ma rog este dintr-o " alta sfera"mai putin interesanta pentru mine ca femeie,si cu impact mai mic.
.Grav este in aceste zile,atitudinea si averea colosala a unui lider de sindicat,("declaratiile celor de la care primea sume mari lunar,imobile..etc."..)de fapt transcrierea unor convorbiri telefonice.
Politicianul si liderul de sindicat,sunt cu atit mai vinovati fata de noi,cei care i-am ales sa ne reprezinte,sa ne apere interesele.
Aceste doua categori nu trebuiau sa-si permita sa ne dezamageasca.
Oare cum se vad ei in oglinda,le este cumva rusine?
Eu cred ca nu,mai degraba cred ca sunt furiosi ca au fost prinsi.:thumbdown:
:hm:
Sa nu credeti ca ”il apar” pe acest parlamentar; si nu caut circumstante atenuante (pentru ca nu exista). Ceea ce mi se pare interesant este ca undeva – in forum – s-a discutat despre... ”pixelul albastru” Foarte multi – prea multi! – au sustinut atunci ca filmuletul este trucat! De aceasta data, insa, nimeni nu pare sa se gandeasca la un ”trucaj” Nu afirm ca e trucaj! Dar cum – oare? (sa nu scriu naiba) – un (anume) filmulet e trucat – pentru ca e in discutie presedintele statului? – iar alt fragment de inregistrare ilustreaza, categoric, flagrantul? Unul a ramas presedinte... celalalt de ce n-ar ramane parlamentar european?
Ce e mai urat: sa pocnesti un copil sau sa... iti vinzi demnitatea?

trope_doi a scris:

Ce e mai urat: sa pocnesti un copil sau sa... iti vinzi demnitatea?

Asta zic si eu intrebare... Urat, dar urat de tot e sa lovesti copii, insa asta n-o poate face asa firesc oricine - de exemplu, pe europarlamentar nu mi-l pot inchipui facand asa ceva. E pe profilul altcuiva, nu cred ca s-a mirat nimeni ca a dat, reactia a fost de scandalizare - unde a fost. In schimb, vanzarea demnitatii presupune existenta ei - aici am indoieli serioase ca ar fi criteriul sau un criteriu de baza dupa care isi numesc partidele candidatii. In 2004 un tanar membru al unui partid - o sa va las sa ghiciti partidul ;) - avea ca sarcina in campania electorala sa listeze niste materiale si m-a rugat sa-l ajut in sensul ca la mine la serviciu era o imprimanta color performanta si ar fi vrut ca acele foi sa arate bine. I-am introdus eu parola de acces la o anumita sectiune a site-ului partidului, ca na, era calculatorul meu. Parola era ardeipetoti, fara cratima, asa ca ati putea spune ca era vorba de leguma numita ardei, nu? Se poate spune chiar ca era vorba de Partidul Verde :D

O impresie poate ramane definitiva din foarte putin (la mine asa a fost in cazul acesta), depinde de scara valorilor proprii. La cat de multe petarde am incasat din mass-media legat de coruptie, acum e ca in povestea cu Petrica si lupul, atata doar ca noi inca nu am ajuns in faza in care nu mai credem ca a venit lupul. Poate pentru ca e haita mare :sorry:

Asa ca raspund la intrebare: cel mai urat e sa lovesti copii, dar cel mai jalnic e sa-ti vinzi demnitatea.

Alte discuții în legătură

Implicarea avocatului in politica: normalitate sau prostie? Remus Mindru Remus Mindru Dupa cum vedeti avem de-aface cu un fenomen, deloc atipic, in care juristii in general, avocatii in special se implica tot mai mult in politica, activitate ... (vezi toată discuția)
Va inceta "razboiul" declansat de catre politicieni intre romani ?! POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Am recitit astazi un articol scris in urma cu aproape 4 ani de catre Dan Tomozei si m-am intrebat de ce nu s-a schimbat nimic in bine (din punctul meu de ... (vezi toată discuția)
Rușine parlamentului... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Își măresc salariile iar la restul oamenilor nu se majorează. Problema este ca nici nu ajuta deloc în privința corupției. Oricât ar avea tot nu ... (vezi toată discuția)