avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moºtenirea unui teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moºtenirea unui teren

Bună seara!

Mama mea biologică a decedat când eu aveam vârsta de 2 ani jumătate. Tată-l meu s-a recăsătorit legitim cu altă femeie şi m-au crescut timp de 55 de ani iar acum câţiva ani au decedat. "Mama" care m-a crescut, are un teren pe numele dânsei. Am fost să fac succesiunea terenului (după ce a decedat), iar notarul mi-a spus că nu am fost înfiat şi nu pot intra în posesia lui fără rudele dânsei.
Eu nu înţeleg de ce rudele au drept la moştenire...

Mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
Mecarnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 18:48, 31 Martie 2011
Daca are o sansa prin uzucapiune eu cred ca merita sa incerce, dat fiind ca rudele nu sunt interesate de mostenire.Pentru vacanta succesorala ,sesizarea din oficiu nu mai e o practica.
Terenul intra intr-adevar in posesia statului , potrivit art.477 c.c , dar aceasta posesie intra in domeniul privat al statului-respectiv comuna, municipiul prin primar si urmeaza calea dreptului comun-poate fi uzucapat.. Ca atare, in persoana statului-comuna,municipiul, se justifica legitimarea procesuala pasiva, intr-o actiune ...
Deci tanarul are sanse, daca va gasi un avocat bun, sa-si rezolve problema.
Mecarnic a scris:

"Mama", a decedat acum 3 ani,

Vedeti cumva aici treizeci de ani!? (cat trebuie pentru o uzucapiune).

Mie imi pare ca o astfel de situatie s-ar putea rezolva mai degraba cu ...vorba buna pe langa rude. Dar in discutia asta nu se poate pleca de la "mi se cuvine". (din pricina asta m-am straduit sa arat mai sus ...sincer si raspicat situatia in care sa afla utilizatorul). Ca-n treizeci de ani ...se pot intampla multe.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
romascanu, moderator
romascanu a scris:

Mecarnic a scris:

"Mama", a decedat acum 3 ani,

Vedeti cumva aici treizeci de ani!? (cat trebuie pentru o uzucapiune).

Nu înţeleg ce vreţi să spuneţi...
Scuzati ca n-am precizat. Nu pe dvs. va intrebam ci pe @liamic43 care vorbea despre uzucapiune. (pentru uzucapiune e necesara o posesie de 30 de ani).

Alte discuții în legătură

Actiune in uzucapiune inaintata de succesor radu_uglai radu_uglai Buna ziua... Am o intrebare, se poate introduce o actiune in costatarea dr de proprietate dobandit prin uzucapiune de 30 de ani in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)