avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coeficienti de ierarhizare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coeficienti de ierarhizare salariala

Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru un angajat cu studii superioare si liceale).

Va multumesc!
@doradragan, textul redactat de dvs este tare greu de urmarit...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
lauraadriana, utilizator
Contractul de Munca la Nivel Nationbal a fost denuntat de catre partea patronala in consecinta Ministerul Muncii sustine ca el nu mai este in vigoare( se prelungea 12 luni doar daca nu era denuntat de una din partile semnatare. Acum este o adevarata discutie pentru ca nu toti semnatari parti patronale ( doar cei reprezentati de Agaton)au semnat denuntarea CCm, dar acest aspect se poate rezolva doar in instanta In practica nu mai exista nici un indice de ierarhizare la nivel national. , deci se poate angaja cu studii superioare la salariul de 670 Daca lucrati nintro ramura de activitate pentru care exista CCM la nivel de ramura, in functie de ramura sunt indici. De exemplu in ramura chimie salatriul minim este 700 iar indicele pentru studii superioare este 2, adica 1400, Proiectul codului social care vrea sa-l promoveze guvernul prin asumare desfiinteaza CCM la nivel national iar CCM la nivel de ramura se va aplica doar daca angajatorul este afiliat la o organizatie patronala semnatara a CCM, deci in practica nu va mai exista nici CCM la nivel de ramura
O precizare: Contractul colectiv de munca unic la nivel national este (sau era) aplicabil numai in sectorul privat, nu si in cel public.

Aveam si eu o intrebare: in domeniul constructiilor din sectorul privat exista vreun contract colectiv la nivel de ramura? si care ar fi salariul minim pt muncitorii necalificati in acest sector?
Da, in sectorul constructii s-a semnat actul aditional la CCM, e inregistrat si publicat in MO..salariul la necalificati e 700..verificati pe site-ul ARACO..
Dar, tot cf.CCM unic la nivel national, art.40 alin1salarul minim pt.2011 este 700 lei iar coeficientii de ierarhizare sunt modificati, deci daca nu a fost denuntat acect contract inseamna ca aplicam si prevederea de la art 40, nu?

Alte discuții în legătură

Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pt studii liceale ginutz_a ginutz_a daca salariul minim brut va fi 700 lei/luna pt muncitor necalificat, care va fi salariul minim brut pt studii liceale? se mai tin cont de acei coeficienti? (vezi toată discuția)
Salarizare persoanal cu studii superioare NANU Gabriel NANU Gabriel As dori sa stiu care este salariul minim al un economist (studii superioare) incadrat la o banca cooperatista de credit , s-au daca exista o lege care ... (vezi toată discuția)