cristina86m a scris:
Discutia asta a degenerat foarte mult. Intrebarea mea era foarte simpla: "Exista vreo lege care sa ma oblige sa duc acest contract la asociatie?". Cum raspunsul la aceasta intrebare a fost negativ, nu cred ca era nevoie de alte precizari. Atata timp cat eu imi platesc facturile la timp, nu deranjez pe nimeni, nu arunc gunoiul in casa scarii sau cine stie ce alte chestii aberante mentionate, nu cred ca e treaba cuiva cine sta in apartamentul asta.
Raspunsul la intrebarea dv nu este negativ. Am dat doar doua citate din lege. Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa gasiti mult mai multe despre obligatiile oricarei persoane ce locuieste intr-un bloc chiar daca se numeste sau denumeste in reglementari ca proprietar, chirias, locatar...
Cum spuneti dv ca atata timp cat va platiti, nu deranjati..., asa poate sa spuna si proprietarul si sa nu-si dea datele la asociatie.
Iar la asociatie, asa cum au fost prezentate si pe acest forum, apar mereu proprietari inselati de chiriasi sau chiriasi inselati de proprietari si-adesea avand la baza lipsa unui contract corect intocmit, cu caluze prin care sa fie protejate legal ambele parti, lipsa de transparenta si colaborarea cu asociatia de proprietari.
Si-apoi vin sa solicite adeverinte de la asociatie ca au locuit X si Y in perioada..., ca au creat sau nu probleme, ca nu au sau au restante...
Un proprietar mi-a solicitat acum un an sa-i eliberez o adresa in care sa specific,exact, conform listelor de plata suma restantelor si penalizarilor pe apartamentul lui, in care locuiau chiriasi pentru a se ajuta de acest document si copii ale listelor de plata, sa-i actioneze in instanta pe chiriasi.
L-am ajutat, indrumat, am eliberat adeverinta, l-am compatimit..., dar dupa cateva luni trebuit sa-l dea asociatia in judecata pe acest proprietar pentru ca restantele erau vechi... La primul termen a contestat in instanta restantele si penalizarile, aproape aceleasi pe care le-a recunoscut, nu le-a contestat, atunci cand i-am eliberat adeverinta si i-am dat copii ale listelor de plata.
Si bineinteles ca nu avea contract de inchiriere in regula si se invinues reciproc chirias si proprietar, ca fiecare se considera inselat, se santajeaza cu fiscul...
Asa ca tot ce e corect, legal, clar si transparent este mai sigur si-n final chiar mai putin costisitor decat neplata unui impozit la stat.