avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contract inchiriere/asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contract inchiriere/asociatie proprietari

Locuiesc intr-un apartament inchiriat care are unele datorii la intretinere inca dinainte sa ma mut eu in acest apartament. Din acest motiv, presedinta asociatiei de locatari de care apartine acest apartament ne-a tot pus bete in roate de-a lungul timpului, ultima data punandu-ma sa platesc apa (calda si rece) de 2 ori. In urma sesizarilor facute de mine, a fost practic obligata sa rezolve problema si am stabilit de comun acord sa nu mai platesc apa pe o anumita perioada, pana cand indexul adus de mine ajunge la valoarea pe care ea m-a pus sa o platesc pana acum. Problema este ca, in incercarea ei de a-mi crea probleme in continuare, mi-a cerut sa-i duc si contractul de inchiriere a apartamentului inregistrat la administratia finantelor. Intrebarea mea este daca are dreptul sa-mi ceara acest contract si daca sunt obligata sa il duc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristina86m , utilizator 13:10, 16 Decembrie 2011
cristina86m a scris:

Discutia asta a degenerat foarte mult. Intrebarea mea era foarte simpla: "Exista vreo lege care sa ma oblige sa duc acest contract la asociatie?". Cum raspunsul la aceasta intrebare a fost negativ, nu cred ca era nevoie de alte precizari. Atata timp cat eu imi platesc facturile la timp, nu deranjez pe nimeni, nu arunc gunoiul in casa scarii sau cine stie ce alte chestii aberante mentionate, nu cred ca e treaba cuiva cine sta in apartamentul asta.

Raspunsul la intrebarea dv nu este negativ. Am dat doar doua citate din lege. Cititi legea 230/2007 si HG 1588/2007 si o sa gasiti mult mai multe despre obligatiile oricarei persoane ce locuieste intr-un bloc chiar daca se numeste sau denumeste in reglementari ca proprietar, chirias, locatar...
Cum spuneti dv ca atata timp cat va platiti, nu deranjati..., asa poate sa spuna si proprietarul si sa nu-si dea datele la asociatie.
Iar la asociatie, asa cum au fost prezentate si pe acest forum, apar mereu proprietari inselati de chiriasi sau chiriasi inselati de proprietari si-adesea avand la baza lipsa unui contract corect intocmit, cu caluze prin care sa fie protejate legal ambele parti, lipsa de transparenta si colaborarea cu asociatia de proprietari.
Si-apoi vin sa solicite adeverinte de la asociatie ca au locuit X si Y in perioada..., ca au creat sau nu probleme, ca nu au sau au restante...
Un proprietar mi-a solicitat acum un an sa-i eliberez o adresa in care sa specific,exact, conform listelor de plata suma restantelor si penalizarilor pe apartamentul lui, in care locuiau chiriasi pentru a se ajuta de acest document si copii ale listelor de plata, sa-i actioneze in instanta pe chiriasi.
L-am ajutat, indrumat, am eliberat adeverinta, l-am compatimit..., dar dupa cateva luni trebuit sa-l dea asociatia in judecata pe acest proprietar pentru ca restantele erau vechi... La primul termen a contestat in instanta restantele si penalizarile, aproape aceleasi pe care le-a recunoscut, nu le-a contestat, atunci cand i-am eliberat adeverinta si i-am dat copii ale listelor de plata.
Si bineinteles ca nu avea contract de inchiriere in regula si se invinues reciproc chirias si proprietar, ca fiecare se considera inselat, se santajeaza cu fiscul...
Asa ca tot ce e corect, legal, clar si transparent este mai sigur si-n final chiar mai putin costisitor decat neplata unui impozit la stat.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2011
Adriantot, moderator
1. Relatia mea cu proprietara dureaza de foarte mult timp, iar suma pe care i-o platesc eu pt chirie este aproape nesemnificativa.
2. Am chitantele de la asociatie din care reiese ca eu am platit chiar mai mult decat trebuia sa platesc pt lunile cand am stat in acest apartament, nu pt ca m-ar fi obligat cineva, ci pt ca am dorit sa o ajut pe proprietara.
3. Am luat legatura si cu un avocat care mi-a vb mai mult despre acest subiect si mi-a garantat ca nu sunt obligata sa prezint contractul la asociatie.
4. A luat si proprietara legatura cu un avocat si...surpriza...acesta si-a dat seama ca proprietara a fost inselata de mai multe ori de asociatie. De acum incolo problema cred ca se va rezolva intr-o sala de judecata, deci nu are rost sa o mai dezbatem pe forum.
Este mai rau ca la inceput! Chiar va rugam sa ne informati si pe noi in caz de reusita/nereusita.
Destepti si avocatii acestia dom'le. Dai un ban, da'merita.
Eu tot nu am inteles de ce atata tevatura pe un banal Contract de locatiune mai ales ca pretindeti ca era inregistrat si la circa financiara?
Asta se intampla pt ca m-am saturat de abuzurile presedintei asociatiei care isi permite sa tipe ca la usa cortului de fiecare data cand cineva trece cu un caine pe o alee din jurul blocului ei, care ameninta cu tot felul de tampenii pe oricine care nu se supune regimului impus de ea, care incarca facturile locatarilor (nu doar cele pt apartamentul in care locuiesc eu), care urla ca nebuna pe scara daca se intampla ca vreun vecin sa nu fie acasa cand are ea chef sa verifice apometrele, etc. Situatiile in care a demonstrat ca traieste inca in perioada comunista sunt multe si nu ar avea rost sa va plictisesc cu toate detaliile care au dus la aceasta situatie.
Aici va dau dreptate! Cunosc multe cazuri in care cei din conducerea unor as. prop. procedeaza asa, insa vina apartine doar proprietarilor care din varii motive nu se implica sub nici-o forma in aceasta activitate. Ori sunt prea ocupati cu alte probleme, ori poate nu vor sa intre in "balacareala"de la asociatie. Faza este ca femeia si-a impus stilul, ii place sa faca pe nebuna pe-acolo, dar tot gaseste ea un nash - ca fiecare gaseste cate unul, se stie! Trebuie schimbata, dar cu cineva mai tanar si care sa vrea sa se implice, sa puna ordine in as. prop.
Cum spuneam, chiar astept sa vedem ce-ati rezolvat. Cred ca va dura ceva vreme ca nu-i usor nici cu sala de judecata. Si-acolo gasim mesteri, vorba unui user de pe forum si daca dati peste-un gica contra, amin - te lasi pagubas, mai bine-i canti in struna nebunei... Succes!

Alte discuții în legătură

Chiriasi fara contract de inchiriere rau platnici la intretinere manealidia manealidia Buna ziua, Sunt administratora unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu urmatoarea problema; In bloc sunt foarte multe apartamente inchiriate unde ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu datorii la asociatia de proprietari madalinaoprea madalinaoprea As dori sa stiu ce se poate face in cazul vanzarii unui apartament cu datorii la asociatia de proprietari. Mai exact, intr-un apartament a locuit cu chirie ... (vezi toată discuția)
Chirias rau platnic cristina_apia cristina_apia Am o chiriasa cu care am contract de inchiriere dar care nu si-a platit intretinerea la bloc. Locuiesc in alta localitate, in Giurgiu, iar apartamentul este la ... (vezi toată discuția)