avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20?

buna ziua,
inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare.
acum se face cu 20 zile inainte sau cum?
nu prea inteleg ce vrea sa spuna art.17.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 15 Aprilie 2011
Din Codul muncii:
Art.17...
(1.1) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
Numai ca acest text de lege nu prevede niciun termen in care angajatorul trebuie sa-si indeplineasca obligatia de informare.
Nu prevede un termen anume, din art.17 alin.1 rezulta ca informarea se face obligatoriu anterior incheierii sau modificarii clauzei, urmad ca incheierea actului aditional se fie facuta in termen de 20 de zile de la aceasta informare (de la aparitia modificarii - alin.4).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
ContSters42179, utilizator
:rtfm:
Din cuprinsul art. 17(1.1) se deduce ca informarea = semnarea cim sau act aditional la cim.
De acord, dar nu trebuie ignorat alin.1 si alin.4. Altfel ar insemna sa-l pui in fata faptului implinit desi pentru modificarea clauzei este nevoie de acordul salariatului iar acesta trebuie sa-si dea acordul in cunostinta de cauza.

Alte discuții în legătură

Contract determinat pe 3 luni se poate prelungi prin act aditional claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Am un contract determinat pe 3 luni iar de la resurse umane mi-au spus ca imi vor prelungi contractul care imi expira prin act aditional Este valabil prin act ... (vezi toată discuția)
Ce modificari trebuie sa fac in actele aditionale la contractele de munca vechi, incepand cu 1 mai 2011? Ada30teo Ada30teo Ce modificari trebuie sa fac in actele aditionale la contractele de munca vechi, incepand cu 1 mai 2011? Multumesc (vezi toată discuția)
Plata salariu alexSm1 alexSm1 Buna seara, In contractul individual de munca este precizat faptul ca salariu se vireaza in cont pe data de 10 a fiecarei luni. As dori sa va intreb daca se ... (vezi toată discuția)