avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalcularea pensiei militare pentru stagiile de cotizare realizate dupa data iesirii la pensie

ESTE UN SUBIECT DE LARG INTERES PENTRU MILITARII DISPONIBILIZATI
Intrebari :
1. In baza Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art 107 , alin (4) si a Hotararii Guvernului nr. 257 / 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice , art. 134 alin. (2) si (3) se poate cere recalcularea pensiei prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie ?
2. Daca da , urmatoarele documente sunt indeajuns pentru demonstrarea stagiilor de cotizare : adeverinta eliberata de casa de pensii in baza declaratiilor privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor de plata catre bugetul asigurarilor sociale de stat , în original şi copie; ( Legea 263 / 2010 , art. 159 , alin.3 ) ; Carte de identitate , în copie ?
3. Cui trebuie sa ne adresam pentru recalcularea pensiei ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 9 Mai 2012
am depus la casa sctoriala de pensi documentatia de recalcularea pensiei pentru stagiile din viata civila care nu au fost luate in calcul ,in luna aprilie 2011,nici la ora actuala nu am primit nici un raspuns ,am sunat la casa de pensii m.a.i.,si mi sa raspuns cu mare greutate si scurt precum ca nu au program informatic.Ma poate ajuta cineva ce trebuie sa mai fac. Va multumesc.
1. La aceasta ora toate casele de pensii, inclusiv cele sectoriale,au programul informatic care le permite calcularea pensiilor (doar daca nu au personal calificat care sa foloseasca acest program).

2. Asa ca mai insistati la ei. Spuneti-le chiar ca veti apela la instanta de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie militara - adaugarea stagiilor lucrate dupa pensionare ref ref Am iesit la pensie la varsta de 40 de ani,in 30.11.2005,din cadrul Ministerului Apararii Nationale.In prima decizie de pensionare din anul 2005 scria ca este ... (vezi toată discuția)
Adaugarea stagiilor realizate dupa pensionarea din sistemul militar mvbl mvbl Sunt pensionar militar cu vechime de 28 de ani din care am cotizat 24 Dupa iesirea la pensie din structura MApN am mai lucrat inca 6 ani. Conform legii ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare ContSters149028 ContSters149028 Prevederi - [i] Hotararea nr. 257 din 20 martie 2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de ... (vezi toată discuția)