avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere aproape confiscat si inmatriculare cu probleme

In urma unei opriri in trafic de catre Politia Rutiera din cauza la depistare radar cu viteza superioara limitei ( 5 km peste limita ) , am prezentat la control permisul meu de conducere din USA si CID romaneasca. In momentul cand au descoperit ca eu am si permis de conducere valid romanesc , erau cat pe ce sa imi confiste permisul auto american sub precizarea : Nu am voie sa detin 2 permise de conducere din doua state diferite.
Stiu ca EU se pregateste sa scoata un singur permis auto pentru toate tarile membre EU , dar USA nu este in EU , deci nu intra sub incidenta acelor prevederi. Am cautat si am citit zeci de pasaje din legi si HG-uri si OG-uri care ar face cat de cat referire la fenomen , dar nu am reusit sa gasesc nimic care sa reflecte veridicitatea celor afirmate de agentii Rutiera.

A doua problema pe care o am ... e cu inamtricularea provizorie mai mult de 30 de zile a unui autovehicul , care , conform legii prin Hotarârea 85 din 23 ianuarie 2003 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002, Art 38, Alin 1.

Acestea sunt problemele cu care ma confrunt la aceasta ora.

Multumesc anticipat.

Radu
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 20:13, 15 Ianuarie 2009
NU stiu daca Politia romana poate retine permisul de conducere emis in alta tara, pentru ca nu aceasta a emis permisul. Daca politia romana retine permisul, cum il mai inapoiaza? la restituire se trimite la politia de la domiciliu...
Daca se retine permisul in Romania, in aceasta tara nu mai are dreptul sa circule, insa in alta tara ar putea circula cu celalalt permis.
Eu cred ca exista si alte sanctiuni care se pot aplica persoanelor cu doua permise...
Pe mine ma intereseaza daca exista o lege in baza careia mi se poate retine unul din permise.
Atat , nimic mai mult.

Multumesc anticipat.

Radu
avTodincaVeronica a scris:

NU stiu daca Politia romana poate retine permisul de conducere emis in alta tara, pentru ca nu aceasta a emis permisul. Daca politia romana retine permisul, cum il mai inapoiaza? la restituire se trimite la politia de la domiciliu...
Daca se retine permisul in Romania, in aceasta tara nu mai are dreptul sa circule, insa in alta tara ar putea circula cu celalalt permis.
Eu cred ca exista si alte sanctiuni care se pot aplica persoanelor cu doua permise...

Regulament din 04/10/2006 (HG . 1391/2006)
Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 876 din 26/10/2006

Art. 190. -

(3) Raportul de reţinere, precum şi documentele sau plăcuţele cu numărul de înmatriculare reţinute unui conducător de autovehicul care posedă permis de conducere sau certificat de înmatriculare eliberat de o autoritate străină se trimit poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române pentru a fi trimise autorităţilor emitente.

Am cautat pe site-ul MIRA aceasta HG 1391/2006si nu am gasit-o. La cautare pe google nu sunt decat referiri la alte articole. Textul citat de d-voastra nu spune nimic de posesia dubla de permis de conducere. AM prieteni care la fel conduc cu amandoua permisele si nimeni nu are nimic cu ei. Cred ca agentul , fiind tanar , vrea sa sara in ochii comandantului.

Deocamdata o sa port cu mine detectorul de radar tot timpul , ca sa fiu sigur sa nu ma mai opresc astia cand vreau ei.

Aparatul lor radar nu numai ca nu indeplineste normele metrologice pentru aparatele cinemometrice ( radar ) , dar nici agentul nu era atestat pentru a utiliza aparatul.

RADU
radujohn a scris:

Pe mine ma intereseaza daca exista o lege in baza careia mi se poate retine unul din permise.
Atat , nimic mai mult.

Multumesc anticipat.

Radu

Nu cunosc sa existe asemenea lege care sa va confiste un permis de conducere pe simplul motiv ca aveti doua, fara sa fi savarist nici o alta incalcare a legii. Si in dreptul contraventional functioneaza prezumtia de nevinovatie. NU mi se pare normal sa vi se retina un permis de conducere "preventiv", pentru ca in cazul in care, intr-adevar savarsiti vreo contraventie, sau infractiune sa nu mai puteti circula cu nici un permis.

Alte discuții în legătură

Permis unguresc bulvaif bulvaif Buna Ziua. Acum 2 zile am primit Permisul de Conducere Auto din Ungaria unde am obtinut categoriile B si C+E. Problema este ca si in Romania am un Permis ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru incalcarea art. 85, alin. (1) si (2) cod rutier terence terence Am un dosar penal din data de 12/01/2012 pentru numere rosi expirate,mentionez ca am primit dovada fara drept de circulatie,pina in acest moment nu am facut ... (vezi toată discuția)
Dilema - atestat (scuter 50cc) "absolvit" in spania xhelazz xhelazz Mi-am scos atestatul (50 cc) in Spania, intrebare: E valabil in Romania? Daca nu, de ce (putin absurda intrebarea poate)? Daca da, ce e de facut? Trebuie ... (vezi toată discuția)