avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... CUM SA NE FERIM DE HOTII AFILIATI AS.DE PROPRIETARI?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

CUM SA NE FERIM DE HOTII AFILIATI AS.DE PROPRIETARI?

SA INCERCAM SA GASIM O MODALITATE CA SIMPLII PROPRIETARI SA FIE FERITI DE ABUZURILE UNOR PERSOANE CARE AR TREBUI SA NE APERE..DE LA ADMINISTRATOR,PRIMARIE,SOCIETATILE PARAZIT CE ...INTOCMESC LISTELE DE PLATA. MAI ROG CA CEI CARE RASPUND LA UNELE PROBLEME SA CUNOASCA INTREAGA LEGISLATIEI EXISTENTA.... NU UITATI....TOTUSI SUNTEM PROPRIETARI CA SI CEI CARE AU VILE SI SUNT...PROPRIETARI !
SA INCERCAM SA NE APARAM PROPRIETATEA FOLOSIND LEGISLATIA IN VIGOARE,SAU SA MODIFICAM ABUZURILE DIN LEGILE CE AFECTEAZA PROPRIETARII...astept comentarii si sper ca vom putea sa ne aparam drepturile...m
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 22:42, 8 August 2008
adriantot a scris:

musac a scris:

Legislatia actuala(in parte) si mafia celor care profita de asta
Sa facem petitii si sa aparam drepturile celor care nu mai pot reactiona,dar care au visat la o batranete linistita.Sa inlaturam mafia,prin a ne comunica intre noi toate problemele castigate sau pierdute,pt a ne intari si a invata.Stii ca sunt vise utopice,dar ceva tot s ar realiza.Ne am putea uni ,si cand trebuie,in fata primariei ,sa ne cerem respectarea drepturilor.Asa nu vor mai putea musamaliza....


Numai lozinci d-le Musac! Ati fost intrebat " ce va nemultumeste, concret?" si nu spuneti nimic concret.
Soplutii sunt destule si sugerez cateva: participati la adunarea generala; autopropuneti-va in comitet; oferiti-va sa fiti administrator sau presedinte; intrati in comisia de cenzori; contestati o suma afisata pe lista de plata in termen de 10 zile conform legii; intrati pe adresele de pe net al unor asociatii de proprietari si va mai sfatuiti, la Iasi de ex www.scala.forumgratuit.ro
Nu-i mai catalogati pe cei care conduc asociatia drept hoti si mafioti ci luati-le locul si faceti dv munca respectiva la modul legal si cu profesionalism.
Sa nu va fie cu suparare interventia mea, dar eu asa am procedat .
Succes!
cum catalogati atunci un presedinte care nu primeste contestatiile de la intretinere si la deciziile ilegale ale comitetului executiv , nici personal, nici prin mandat postal cu confirmare de primire (sustinind ca ele trebuiau trimise pe adresa asociatiei, nu cea personala) ? :-/ tocmai am fost aseara iar cu al doilea rind de contestatii, si m-a dat afara inchizindu-mi usa in nas, in acel moment fiind sub influenta prietenului bachus (prieten pentru el). desi stia ca este zi de incasare si de primire a eventualelor contestatii nu a avut bunul simt sa se abtina de la bautura.
cum catalogati un administrator care, desi nu mai calculeaza de 3 luni sumele de la repartitoarele de incalzire, incaseaza in continuare salariul si pentru acest calcul, desi in ultima adunare generala s-a hotarit ca salariul si suma oferita pentru calculul repartitoarelor sa fie fiecare distincte, si sa se incaseze numai pe perioada cit se fac calcule ?
...nu sunt numai lozinci..si nu tre sa fiu proprietar in 10 - 20de asociatii..ca sa stiu ce afirm.Propun sa facem un sondaj...cei care nu au probleme cu asociatia sa le mentioneze aici.
Firmele Termoservice,apartinand primariei si INAAP apartinand ..(la solicitarea de a actiona legal..mi a recomandat ca asa poti muri sub hartii) au aproape 80% din asociatii si credetima cunosc problemele din cadrul lor...deci mai mult de 20 asociatii.Am fost nevoit,desi particip la activitatile unei asociatiii din 1968,sa cunosc legislatia legata de aceasta,putand spune ca legislatia actuala a asociatiilor de proprietari este in mare contradictorie cu celelalte legi,si se profita de necunoasterea proprietarilor a legislatiei.
Nu se tine cont de legea asociatiilor,de dreptul la proprietate,fiind obligat sa platesti toate cheltuielile,dar la drepturi esti anulat cu procentul de 51 % (care poate fi hotarat doar de 4..5 membri care au stiut si au fost la a 2 sedinta.Am sa incerc sa raspund si sa incercam sa lamurim acestea,doar daca nu sunt persoane cointeresate sa ne ameteasca....
si dreptul meu la proprietate?
sunt obligat sa platesc repararea copertinei,a subsolului,a retelei de termoficare chiar daca am centrala,sub denumirea obligativitatii...condomeniu...dar la masardare,nu se mai tine cont de asta....este legal? si multe altele...
Pana cand se fac legi in legatura cu proprietatea noastra? suntem locatari la primarie sau proprietari?
De ce in cartierele cu..vile nu se baga nimeni?..suntem o vaca de muls,si suntem bucurosi cand ni se incalca drepturile.Intra cine vrea in bloc,monteaza de toate pe el,si nu poti face nimic.Dar intr o proprietate '' particulara'' poti fi impuscat pt incalcarea ei..de ce numai acolo?
De ce primaria incaseaza bani de la noi sub diferite pretexte?de ce ni se fac tot felul de legi,si nu suntem sa ne facem noi organizarea,ca in orice asociatie?Avand un statut cu drepturi si obligatii,putem avea o activitate normala... De ce platim noi integral administratorul,casierul,cand se face treaba furnizorului?
La iasi ,cei de la salubritate au inceput sa faca contracte individual,platind unui casier care vine la usa pt a incasa..
Ultima modificare: Joi, 7 August 2008
ContSters43672, utilizator
Aveti dreptate cu cei de la Termoservice. Din cate stiu acestia au multe asociatii de locatari, nu de proprietari. Nu cumva dumneavoastra nu v-ati constituit in asociatie de proprietari si va lasati administrati si jupuiti de o firma de stat?
Daca sunteti asociatie de proprietari puteti sa va angajati oricand administratorul dv. , sa-l controlati, sa-l ajutati....
Credeti-ma , va rog si pe mine ca noi avem asociatie de proprietari si la fiecare 2 ani am organizat alegeri de comitet si presedinte, i-am scos din functii pe cei care nu-si faceau treba, am ales altii, am angajat in 10 ani 6 administratori. Unii nu au facut fata si au plecat singuri , altii au furat si i-am dat afara si am recuperat banii cu forta, etc. Cel mai greu lucru este sa reparam greselile altora si sa-i determinam pe proprietarii cinstiti sa se implice in conducerea asociatiei.
Pentru nereguli am schimbat un comitet cu presedinte cu tot si dupa 8 luni prin convocarea adunarii generale extraordinare de catre un comitet de initiativa cu semnatura a 20% din proprietari. Avem si noi necazuri cu proprietari restantieri, cu reparatiile, cu avariile, dar ale noastre si nu in relatie cu firme de administrare tip Termoservice.
Haideti sa ne acceptam cu ceea ce spunem fiecare pe acest forum sau pe altele si poate ne ajutam cu solutii concrete, chiar si intr-un demers viitor de schimbare a legislatiei.
:)
adriantot a scris:

Haideti sa ne acceptam cu ceea ce spunem fiecare pe acest forum sau pe altele si poate ne ajutam cu solutii concrete, chiar si intr-un demers viitor de schimbare a legislatiei.



musac a scris:

:)



adaug :-/X-(#-o:O=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)
Obligativitate ? ContSters62736 ContSters62736 exista cumva vreun act normativ prin care asociatiile de proprietari sa fie obligate sa schimbe angajarile personalului (presedinte, administrator, femeie de ... (vezi toată discuția)
Unde reclam administratorul? CRISTIAN N-I CRISTIAN N-I buna ziua ,cum trebuie sa procedez daca vreau sa trimit/depun o sesizare scrisa in privinta domnului administrator ,fiind nemultumit de activitatea lui ... (vezi toată discuția)