avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE

buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu taxa radio-tv este mai mare decat costul energiei electrice consumate),ce este de facut avand in vedere ca taxa radio-tv nu mai este legala?va multumesc
Cel mai recent răspuns: toma.a , utilizator 18:09, 15 Martie 2013
Buna Conrad... si pana la urma cum ai procedat? Eu am mai mult de platit pentru radio- tv decat energia efctiv consumata... 80 lei tva =100 lei mi se pare ffff mult in fiecare luna, in conditiile in care situatia e asa cum e
Buna ziua,in primul rand la taxa radio-tv nu se percepe tva,ceea ce nu pricep eu sunt tarifele diferentiate,eu am un simplu srl si platesc lunar 25lei,s-a ajuns la aceasta suma in timp,la introducerea taxei aveam 125lei,apoi 50 lei si de cativa ani buni a ramas la 25lei,o fi si taxa in functie de marimea firmei(nr de angajati),nu stiu sigur in ce baza enelul incaseaza aceasta taxa.
Azi am primit si eu o factura pentru perioada 2009-2012 pe firma,,si un fel de somatie in care scrie ca aceasta plata nu este conditionata de detinerea si/sau utilizarea unui receptor radio si ca nu prezinta relevanta faptul ca am contract de comodat cu mine persoana fizica.Dar chestia cu ai n-ai receptor dai taxa m-a infuriat la culme.Pai de cate ori se plateste taxa asta?Ce mai e nou in legatura cu asta?
si eu am primit accelasi lucru (adica instiintare de plata pentru ultimii trei ani pe imm - 360 RON) si chiar nu stiu ce pot face. Situatia este identica cu cea descrisa la inceputul discutiei - taxa a venit pe imm iar la sediul social persoanele fizice platesc deja taxa odata cu factura enel.
buna dimineta,nu inteleg de ce v-au venit facturi retroactiv,de obicei taxa radio-tv se factureaza lunar odata cu consumul electric(chiar daca aveti consum zero vine taxa radio tv facturata),sa inteleg ca ati platit doar consumul de energie? platiti taxa si la firma doar daca exista contract cu enelul pe persoana juridica,altfel nu vad cum ,atata timp cat contractul este pe persoana fizica.

Alte discuții în legătură

E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv - sediu social societate mandricu_yo mandricu_yo Buna ziua, Referitor la taxa radio - tv , am primit o factura de plata pe societatea pe care o administrez, de 360 lei pe ultimii 3 ... (vezi toată discuția)