avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TAXA RADIO-TV PERSOANE JURIDICE

buna ziua,am inteles ca taxa radio-tv pentru pesoane juridice s-a desfiintat,dar in continuare vin facturile de energie electrica cu taxa inclusa(in cazul meu taxa radio-tv este mai mare decat costul energiei electrice consumate),ce este de facut avand in vedere ca taxa radio-tv nu mai este legala?va multumesc
Cel mai recent răspuns: toma.a , utilizator 18:09, 15 Martie 2013
Si eu am primit ieri aceeasi scrisoare. Cica as avea de platit aproximatix 75 ron pentru anii 2010-2012 (firma fara angajati = 30 ron/an).
La sediul social contractul cu Enel e incheiat pe persoana fizica, dar nu stiu daca e inclusa aceasta taxa sau nu in factura.
E legal ca ne cer sa platim aceasta taxa?
Multumesc!
Am gasit acest text:
"A treia plată pentru același serviciu

În cazul în care sunteți proprietarii unei microîntreprinderi, al cărei sediu este la domiciliul dumneavoastră, vi se poate percepe o dublă taxare: atât în calitate de persoană fizică, dar și ca persoană fizică. Mare atenție însă, deoarece prin decizia nr. 607 dată de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în data de 3 februarie 2011, s-a anulat definitiv taxa Radio-TV plătită, până la acea dată, de către orice societate comercială din România, indiferent dacă beneficia sau nu de serviciile publice. Așadar, dacă nu sunteți informați cu privire la acest aspect, s-ar putea să constatați că furnizorul de energie cu care aveți încheiat un contract încă vă percepe suma aferentă. Ați fi, în această situație, de trei ori plătitor pentru același serviciu, public, de altfel."

[ link extern ]

Credeti ca au dreptate?
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
iulianacp, utilizator
Buna ziua,oricum taxa este platita de trei ori,o data pe persoana fizica,a doua pe pers juridica si a treia prin abonamentul tv,eu am deschis subiectul cu foarte mult timp in urma si as fi avut mica pretentie sa ne lamureasca un domn avocat cum sta exact situatia,decizia 607 ar fi trebuit sa se aplice ptr toate pers.juridice,nu numai pentru firma din cluj care i-a dat in judecata,ceea ce nu s-a intamplat,platim incontinuare,eu personal am consum de energie de 5-6 lei si taxa radio-tv de 25 lei lunar,asta in cazul in care nu detin niciun receptor radio sau tv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal? rosiu simona rosiu simona Buna ziua! SC la care lucrez are adresa corespunde cu sediul. Aici locuiesc aici lucreaza. Radio difuziunea Romana le cere sa plateasca atat ca persoana ... (vezi toată discuția)
Taxa radio este obligatorie pt apartamentele la care nu locuieste nimeni? Marius Nou Marius Nou Buna ziua! Detin un apartament la care nu mai locuiesc de mai mulţi ani si am instiintat furnizorul de energie electrica de acest lucru pentru a fi scutiti ... (vezi toată discuția)
Taxa radio tv - sediu social societate mandricu_yo mandricu_yo Buna ziua, Referitor la taxa radio - tv , am primit o factura de plata pe societatea pe care o administrez, de 360 lei pe ultimii 3 ... (vezi toată discuția)